Faszerowany kurczak noisette

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Faszerowany kurczak noisette

Skladniki:
  • 5 plasterków bekonu
  • 1 kg filetów z piersi kurczaka
  • 1 ?y?ka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 10 ma?ych patyczków bambusowych
  • stopione mas?o
Farsz
  • 1 szklanka mi??szu bu?ki lub chleba
  • 1 rozgnieciony z?bek czosnku
  • 1/4 szklanki orzeszków piniowych
  • 1 ?y?ka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki drobno posiekanej bazylii lub natki pietruszki
  • skrawki bekonu
Sposób przygotowania:
  • Plasterki bekonu pokroi? w regularne wyd?u?one prostok?ty, skroi? skórk?, t?uszcz i obsuszone skrawki. Od?o?y? bekon i skrawki. Filety kurczaka po?o?y? pomi?dzy p?atami folii spo?ywczej i cienko rozbi?. Zdj?? foli?, posypa? sol? i pieprzem oraz skropi? sokiem z cytryny. Namoczy? w wodzie bambusowe patyczki, aby nie przypali?y si? podczas pieczenia.
  • Sk?adniki farszu w?o?y? do g??bokiego naczynia i miksowa? 1 minut?, a? do uzyskania g?adkiej pasty. Filety u?o?y? na stolnicy. Nak?ada? farsz od w??szej strony na po?ow? ka?dego fileta, zachowuj?c niewielki odst?p od kraw?dzi. Po?o?y? po?ow? fileta bez farszu na t? pokryt? farszem. Nast?pnie postawi? filety ?na sztorc", odwracaj?c je na bok. Uzyskaj? w ten sposób form? orzeszków, zwanych po francusku noisette. Nast?pnie owin?? wokó? ka?dego ?orzeszka" paski bekonu i spi?? ich ko?ce bambusowymi patyczkami. Podobnie wbi? w ka?dy ?orzeszek" patyczek bambusowy, tak by przechodzi? rze? jego ?rodek. Naczynie do pieczenia posmarowa? mas?em, u?o?y? orzeszki, pola? je mas?em i piec 30 min, w piekarniku o temperatyrze 180C. Podawa? z warzywami.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

3
Głosowało: 4 osób

Dodaj opinię o Faszerowany kurczak noisette:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5