?abnica po burgundzku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

?abnica po burgundzku

Skladniki:
  • 2 ?y?ki oleju ro?linnego
  • 40 g mas?a
  • 1 posiekana cebula
  • 175 g bekonu, bez skórki, posiekanego
  • 175 g ma?ych pieczarek (50 g posiekanych, reszta w ca?o?ci)
  • 2 ?y?ki m?ki
  • 450 ml czerwonego wina
  • 300 ml wywaru z ryby lub kurczaka
  • 1 suchy li?? laurowy
  • ga??zki ?wie?ego tymianku
  • sól i czarny pieprz do smaku
  • 12 marynowanych cebulek
  • 550 g filetów ?abnicy, pokrojonych w kostk?
  • drobno posiekana natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
  • Aby przyrz?dzi? sos, nale?y podgrza? na patelni 1 ?y?k? oleju i 15 g mas?a. Nast?pnie sma?y? ok. 5 minut cebul?, 50 g boczku i posiekane pieczarki, a? cebula nabierze z?otego koloru. Doda? m?k?, wymiesza?, sma?y? jeszcze 1 minut?. Nast?pnie doda? wino i wywar oraz zio?a i pieprz. Gotowa? pod przykryciem, na zmniejszonym ogniu, 30 minut, od czasu do czasu mieszaj?c.
  • Marynowane cebulki w?o?y? do wrz?cej wody na 2 minuty, nast?pnie osuszy? i zdj?? z nich skórk?. Na rozgrzanym na patelni pozosta?ym oleju i 15 g mas?a sma?y? cebule ok. 5 minut. Doda? pozosta?y bekon i sma?y? kolejne 5 minut. Prze?o?y? bekon i cebule do czystego naczynia, a na patelni przesma?y? w dwóch partiach ryb?. Sma?y? 1 minut?, rumieni?c z obu stron. Prze?o?y? do czystego naczynia. Na pozosta?ym ma?le obsma?y? cale pieczarki (ok. 2-3 minut).
  • Do czystej patelni wla? sos, doda? marynowane cebule z bekonem. Dusi? na ma?ym ogniu 10 minut, a nast?pnie doda? ryb? i grzyby. Wszystko razem dusi? jeszcze 5 minut. Podawa? posypane natk? pietruszki.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

2.3636363636364
Głosowało: 11 osób

Dodaj opinię o ?abnica po burgundzku:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5