Papryka nadziewana solonym dorszem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Papryka nadziewana solonym dorszem

Skladniki:
  • 1 kg 300 g solonego dorsza
  • 5 1/2 szklanki mleka
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 ?rednia cebula, pokrojona na cienkie plasterki
  • 6 z?bków czosnku, pokrojonych na plasterki
  • 1 1/2 szklanki t?ustej ?mietany
  • 455 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostk?
  • 3 ?y?ki octu z czerwonego wina
  • 3/4 ?y?eczki pieprzu kaje?skiego
  • 6 ?y?ek kaparów
  • 6 ?y?ek posiekanej natki pietruszki
  • 1 du?y p?czek cebuli, posiekanej
  • 8 zielonych papryk 8 czerwonych papryk
Sposób przygotowania:
  • Zala? ryb? zimn? wod?. Wstawi? do lodówki na 24 godziny, trzykrotnie zmieniaj?c wod?. Podczas ostatniej zmiany wody doda? do niej 4 szklanki mleka. Namoczon? ryb? osuszy? i podzieli? na 9 równych cz??ci.
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 180°C. W du?ym rondlu podgrza? na ?rednim ogniu oliw?. Doda? cebul? i czosnek i dok?adnie zmiesza? z oliw?. Nast?pnie doda? dorsza, 1 1/2 szklanki mleka, ?mietan? i ziemniaki. Po chwili zmniejszy? ogie? i gotowa? 5 minut, przekr?caj?c ryb?. Cedzakow? ?y?k? prze?o?y? ryb? do czystego garnka. Rondel przykry? i gotowa?, a? ziemniaki stan? si? mi?kkie (8-10 minut).
  • Widelcem rozgnie?? ryb?. Kiedy ziemniaki si? ugotuj?, doda? je do ryby, wraz z reszt? zawarto?ci rondla. Nast?pnie doda? ocet, pieprz kaje?ski, kapary, natk? i cebul?. Dok?adnie wszystko wymiesza?.
  • Odci?? wierzch papryki z ogonkiem. Wyj?? pestki. Ka?d? papryk? nadzia? farszem rybnym 5 % szklanki farszu na papryk?. Przykry? wierzchami z ogonkami. U?o?y? papryki na blasze do pieczenia, przykry? foli? aluminiow? i piec, a? b?d? mi?kkie (30-35 minut). Podawa? na ciep?o lub na zimno.
Uwagi:
 
Porcja dla 16 osób

3.25
Głosowało: 4 osób

Dodaj opinię o Papryka nadziewana solonym dorszem:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5