Kraby au gratin

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Kraby au gratin

Skladniki:
  • 4 ma?e kraby
  • 1 ?y?ka posiekanych szalotek
  • 1/2 szklanki posiekanych grzybów
  • 1 ?y?ka mas?a lub margaryny do polania, do smaku 2 ?y?ki koniaku
Gratin
  • 2 ?y?ki mas?a lub margaryny
  • 2 ?y?ki m?ki
  • 1 1/2 szklanki wywaru z ryb
  • 1/2 szklanki ?mietany
  • 1 ?y?eczka musztardy francuskiej
  • 1 ?y?eczka pieprzu kaje?skiego
  • 1/2 szklanki startego sera
Sposób przygotowania:
  • Kraby obra?, uwa?aj?c, aby nie po?ama? skorupek. Szalotki i grzyby obsma?y? na ma?le, skraplaj?c ciep?ym koniakiem. Zdj?? z ognia.
  • Przygotowa? sos, dodaj?c m?k? do roztopionego mas?a, ca?o?? podgrzewa? ok. 1-2 minut, na ma?ym ogniu. Stopniowo dodawa? wywar z ryb, mieszaj?c, a? wywar zg?stnieje, nast?pnie doda? ?mietan?, ci?gle mieszaj?c. Potrzyma? jeszcze na ogniu ok. 2-3 minut, nast?pnie odstawi? i doda? kraby i grzyby. Zamiesza?. Nak?ada? do skorupek krabów, s?u??cych jako naczynia, posypa? serem i zapieka? 5 minut w piekarniku o temperaturze 150°C.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

2.5833333333333
Głosowało: 12 osób
Opinie o Kraby au gratin
kraby - gandalf [22.07 14:59]
sa dobre lecz sie ich boje moim zdaniem leprze krewetki w ciescie ale to tez dobre
 

Dodaj opinię o Kraby au gratin:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5