Szampa?skie kie?baski z sosem musztardowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Szampa?skie kie?baski z sosem musztardowym

Skladniki:
  • 1/3 szklanki bu?ki tartej
  • 1 kg ?opatki wieprzowej
  • 1 szalotka, obrana i przekrojona na pó?
  • 2 z?bki czosnku, obrane i drobno posiekane
  • 1 du?e jajo
  • 1/2 ?y?eczki ?wie?o zmielonego pieprzu
  • 1 ?y?eczka imbiru
  • 1 ?y?eczka posiekanych go?dzików
  • ga?ka muszkato?owa
  • 1/2 ?y?eczki soli
  • 1/2 szklanki szampana
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli
Sos musztardowy
  • 1/4 szklanki musztardy miodowej
  • 3/4 szklanki ?mietany lub creme fraiche
  • sól i ?wie?o zmielony pieprz
Sposób przygotowania:
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 180°C. Opieka? bu?k? ok. 5 minut, odstawi?. Wytrybowa? mi?so i pokroi? w kostk? (5 cm). Nie odcina? t?uszczu.
  • Aby zrobi? kie?baski, nale?y zmiesza? bu?k?, mi?so, szalotk?, czosnek, jajko, pieprz, imbir, go?dziki, ga?k?, sól i szampan. Umie?ci? wszystko w naczyniu do miksowania i rozdrobni? na g?adk? mas?. Doda? cebul? i wymiesza? mikserem.
  • Uformowa? z masy 6 pasztecików, prze?o?y? na du?y talerz i pod przykryciem wstawi? do lodówki na 4-8 godzin.
  • Aby zrobi? sos musztardowy, nale?y zmiesza? musztard? ze ?mietan? i doprawi? sol? oraz pieprzem. Proporcje na 1 szklank? sosu.
  • Przygotowa? ruszt. Opieka? paszteciki, przekr?caj?c je, a? si? upiek? ? maksimum 15 minut. Podawa? na gor?cym talerzu z niewielk? ilo?ci? sosu musztardowego.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3.75
Głosowało: 12 osób
Opinie o Szampa?skie kie?baski z sosem musztardowym
~kie?baski~ - ewelina** [21.03 18:50]
mniam!mniam!pyszny przepis:?atwy,niedrogi,pyszny... zreszt? po?owa nawet wk?kszszo?? tutejszych przepisów jes pyszna.TYLKO WI?CEJ OPINI-TO NIC NIEKOSZTUJE! B?DZIEJ CIEKAWEJ!
 
szampa?skie kie?baski - k.a.m.y.k [17.09 20:20]
brzmi obiecuj?co- bardzo lubi? takie dania. nie zd?zy?am jeszcze wypróbowa? ale napewno beda pyszne sadz?c po przepisie i opisie
 
szampanskie kilbaski z sosem musztardowym - piter [29.09 13:47]
rewelacja miodzio
 
opinia - asia [17.04 9:34]
Czy to nie kotleciki mielone w zaowalowanej formie?
 

Dodaj opinię o Szampa?skie kie?baski z sosem musztardowym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5