Piecze? wieprzowa z suszonymi ?liwkami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Piecze? wieprzowa z suszonymi ?liwkami

Skladniki:
  • 225 g du?ych wydrylowanych suszonych ?liwek
  • 2 szklanki póls?odkiego bia?ego wina
  • 2 ?y?eczki suszonego tymianku
  • 2 ?y?ki mielonej papryki
  • 2 pokruszone li?cie laurowe lub 1 ?y?eczka zmielonych
  • 1 ?y?ka soli
  • 2 ?y?eczki czarnego pieprzu w ziarnkach
  • 3 kg wieprzowiny (biodrówki), wy trybowanej, nie wi?zanej
  • 4 du?e z?bki czosnku, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
Sposób przygotowania:
  • ?liwki moczy? przez noc w winie. Osuszy?. Wino odstawi?.
  • Tymianek, papryk?, li?? laurowy, sól i pieprz zemle? na mia?ki puder.
  • Zdj?? z wieprzowiny warstw? t?uszczu, pozostawiaj?c ok. 2,5 mm. Naci?? mi?so przez ?rodek, roz?o?y? oba p?aty niczym stronice ksi??ki. Natrze? zmielonymi przyprawami i u?o?y? ?liwki. Zrolowa? mi?so i spi?? szpikulcami co 2 cm. Ostrym no?em naci?? na g??boko?? 1 cm powierzchni? pokryt? t?uszczykiem. Obtoczy? plasterki czosnku w zmielonych przyprawach i naszpikowa? nimi mi?so. Posypa? mi?so pozosta?ymi przyprawami. U?o?y? na talerzu, przykry? foli? spo?ywcz? i wstawi? do lodówki na 12 godzin.
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 180°C. Prze?o?y? mi?so na ruszt blachy do pieczenia i piec ok. 2 godzin, a? temperatura mi?sa b?dzie wynosi?a 72°C. Piek?c, co 25 minut polewa? mi?so odstawionym winem. Upieczone mi?so ostudzi? w temperaturze pokojowej. Nast?pnie wstawi? do lodówki. Podawa? pokrojone w cienkie plastry.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 12 OSÓB

3.9259259259259
Głosowało: 27 osób
Opinie o Piecze? wieprzowa z suszonymi ?liwkami
PIECZEN WIEPRZOWA Z SUSZONYMI SLIWKAMI - SYLWIA [21.12 8:17]
WOW!Wygl?da smakowicie przepis ?atwy gratuluje pomys?owo?ci.Pozwol? sobie wypróbowa? na ?wieta.
 
piecze? ze ?liwkami - kasia [31.12 17:14]
super smaczne
 
schab ze ?liwkami - serek [23.05 11:33]
to danie jest przepyszne!!!!!!!!! mog?abym je je?? codziennie. polecam!
 
Nie wygl?da na smaczne - Marysia :P:P:P [01.12 13:55]
Moim zdaniem to wygl?da jak nie smaczne danie tylko jak jakies ochydne cos tam... nie poweim dalaj bo sie obra?icie :/:/:/:/ poprostu masakra! i nastepnym razem pomyslcie zeby cos dac bardziej smacznego papatki :*:*
 

Dodaj opinię o Piecze? wieprzowa z suszonymi ?liwkami:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5