Klopsiki wieprzowo szpinakowe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Klopsiki wieprzowo szpinakowe

Skladniki:
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 115 g w?trbek drobiowych
  • 455 g pokrojonej wieprzowiny
  • 1 jajko
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • 2 ?y?ki posiekanego czosnku
  • 2 szklanki pokrojonych, ?wie?ych li?ci szpinaku
  • 2 ?y?eczki posiekanej, ?wie?ej sza?wii lub 1 ?y?eczka suszonej
  • 2 ?y?ki m?ki
  • 1 szklanka bu?ki tartej
  • 1/2 ?y?eczki ?wie?o zmielonego pieprzu
  • ga?ka muszkato?owa
  • 255 g b?ony z ?o??dka wo?owego
  • ga??zki sza?wii do dekoracji
Sposb przygotowania:
  • W du?ym garnku na ?rednim ogniu stopi? mas?o. Doda? w?trbki i przesmazy?. az si? zarumienia (ok. 1 minuty z ka?dej strony). Prze?o?y? w?trbki na talerz. Na patelni? wrzuci? wieprzowin? i sma?y? ok 3 minut, aby straci?a r?owy kolor.
  • Mi?so i w?trbki prze?o?y? do miksera i miksowa? ok 2 sekund, doda? jaja, cebul?, czosnek, szpinak, sza?wi?, m?k?, bulk?, sl, pieprz i ga?k? muszkato?ow?. M ksowa? z przerwami, az do uzyskania jednolite] masy.
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 190C Uformowa? mi?so w 6 du?ych i 12 ma?ych klopsikw. B?on? ?o??dka wo?owego pokroi? w kwadraty i owin?? ni? klopsiki. Piec na lekko nat?uszczone] blasze, az zarumienia si? na br?zowo (10?15 minut ma?e i 25 minut du?e klopsiki). Prze?o?y? na gor?ce talerze, udekorowa? sza?wi?.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSB

2.7857142857143
Gosowao: 14 osb

Dodaj opini o Klopsiki wieprzowo szpinakowe:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5