Garnek konserwowanej kaczki i wieprzowiny z fasol?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Garnek konserwowanej kaczki i wieprzowiny z fasol?

Skladniki:
  • 1 kg malej, suchej, bia?ej fasoli
  • 1 ?y?eczka suszonego lub 2 ?y?eczki ?wie?ego, siekanego tymianku
  • 2 cebule, obrane, przekrojone na pó?, ka?da po?ówka z wbitym go?dzikiem
  • 1 li?? laurowy
  • 1 g?ówka czosnku, przekrojona na krzy?
  • 2 ?y?eczki ?wie?o zmielonego pieprzu
  • sól
  • 6 kaczych udek
  • 2 ?y?ki smalcu
  • 2 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 1 ?y?ka rozgniecionego czosnku
  • 1 kg wieprzowej kie?basy czosnkowej, pokrojonej w kawa?ki d?ugo?ci 5 cm
  • 1/2 szklanki jednodniowej pokruszonej bu?ki
Sposób przygotowania:
  • Fasol? moczy? w zimnej wodzie przez noc. Nast?pnie osuszy?, w?o?y? do du?ego garnka, doda? tymianek, po?ówki cebuli, li?? laurowy, czosnek i czarny pieprz. Zala? zimn? wod?, tak aby przykry?a ca?o?? na ok. 3 cm. Postawi? na ?rednim ogniu i stopniowo go zwi?ksza?. Nast?pnie zmniejszy? ogie? i gotowa? ok. 2 godzin, dodaj?c wod?, tak aby fasola by?a ca?y czas przykryta. Je?li potrzeba - dosoli?. Wyj?? po?ówki cebuli i czosnek. Fasol? i li?? laurowy prze?o?y? do glinianego garnka.
  • Udka kacze, trzymane w temperaturze pokojowej, oczy?ci? z t?uszczu. Osuszy? papierowym r?cznikiem.
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 150°C. W ?redniej brytfance, na niewielkim ogniu, stopi? smalec. Doda? posiekan? cebul? i zgnieciony czosnek i parzy? ok. 10 minut. Doda? fasol?, kie?bas? i kacze udka. Przykry? foli? aluminiow? i piec ok. 75 minut. Zdj?? foli?, posypa? pokruszon? bu?k? i piec jeszcze ok. 30 minut.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3.2857142857143
Głosowało: 14 osób

Dodaj opinię o Garnek konserwowanej kaczki i wieprzowiny z fasol?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5