Suflet morelowo-limonkowy

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Suflet morelowo-limonkowy

Skladniki:
  • 225 g suszonych moreli (nie przesuszonych)
  • 1 torebka mi?ty
  • drobno starta skórka z 2 limonek
  • 6 ?y?ek cukru pudru
  • 6 bia?ek du?ych jaj
  • szczypta soli cukier do posypania
Sposób przygotowania:
  • Morele i mi?t? zala? wrz?c? wod? i odstawi? na 1 godzin?. Nast?pnie osuszy? morele. Zachowa? 2 i 1/2 ?y?ki zalewy, wyrzuci? torebk? mi?ty i wyla? reszt? zalewy. Do g??bokiego naczynia w?o?y? morele z zachowan? zalew?, skórk? i sok z limonki i zmiksowa? na puszyste puree. Prze?o?y? do du?ego naczynia.
  • Naczynie do pieczenia sufletu (najlepiej o ?rednicy 20 cm) posmarowa? mas?em i posypa? cukrem. Podgrza? piekarnik do temperatury 190°C. Bia?ka ubi? ze szczypt? soli na pian?. Ubija? powoli, dodaj?c cukier.
  • Delikatnie wymiesza? morelowe puree i pian? z cukrem. Prze?o?y? mas? do formy do pieczenia. Piec 30?35 minut, a? dobrze wyro?nie i stwardnieje. Posypa? suflet cukrem. Podawa? natychmiast po wyj?ciu z pieca.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3.6428571428571
Głosowało: 14 osób
Opinie o Suflet morelowo-limonkowy
?wietnie wychodzi!! - jola [16.04 14:00]
Suflet ?wietnie wychodzi i nie opada za szybko bo prostu super!
 

Dodaj opinię o Suflet morelowo-limonkowy:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5