Borówki i champagne sabayon

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Borówki i champagne sabayon

Skladniki:
  • 425 g borówki ameryka?skiej (ewentualnie dorodnych jagód)
  • 4 ?ó?tka
  • 2 ?y?ki cukru pudru
  • 1/2 szklanki szampana lub bia?ego
  • wina musuj?cego
Sposób przygotowania:
  • W?o?y? borówki do salaterki lub pucharków i sch?odzi? w lodówce. Do naczynia ustawionego nad garnkiem z gotuj?c? si? wod? (na parze) wsypa? cukier, ?ó?tka, wla? szampan i ubija? energicznie na g?st?, puszyst?, g?adk? mas?.
  • Zala? ni? borówki. Podawa? natychmiast z domowymi herbatnikami.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4-6 OSÓB

3.3125
Głosowało: 16 osób
Opinie o Borówki i champagne sabayon
opinia o Borówki i champagne sabayon - smakoszka16 [10.05 9:02]
mama mi j? zrobila z jagód i by?a baaardzo dobre ale potem musia?am biec do toalety
 
borówki - 18 [20.08 11:22]
super
 
jakie jagody - bogdan [02.02 11:39]
czy dorodnych jagód zanczy doda? : czarn? po?eczk?,borówk? czarn?,brusznice,maliny,truskawki lub pomidory bo to te? jagody?
 

Dodaj opinię o Borówki i champagne sabayon:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5