Warzywne cannelloni

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Warzywne cannelloni

Sk?adniki:
  • 12 du?ych rurek cannelloni gotowych do pieczenia
  • 225 g tartej mozzarelli
Nadzienie
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • 2 drobno posiekane dymki
  • 2 cienko pokrojone pory
  • 1 pokrojona w paski czerwona papryka
  • 1 posiekany p?czek szpinaku
  • 200 g ods?czonego sera ricotta
  • 315 g kukurydzy z puszki, zmielonej w malakserze
  • 2 ?y?ki mielonej papryki
  • Sos pomidorowy
  • 1 ?y?ka oliwy z oliwek
  • 1 posiekana cebula
  • 400 g przecieru pomidorowego (du?a puszka)
  • 2 ?y?ki wytrawnego bia?ego wina
Sposób przygotowania:
  • 1 Podgrzewamy oliw? na patelni.
  • Dodajemy czosnek, dymk?, pory i sma?ymy na ma?ym ogniu przez 4 min, a? pory zmi?kn?.
  • 2 Dodajemy papryk? i szpinak, sma?ymy dalsze 3 min.
  • Odlewamy p?yn.
  • 3 Przek?adamy warzywa do du?ej miski, dodajemy ser ricotta, kukurydz? i sproszkowan? papryk?, dok?adnie mieszamy.
  • 4 ?y?eczk? nak?adamy nadzienie do rurek.
  • Rurki umieszczamy ciasno obok siebie w wysmarowanym ?aroodpornym naczyniu.
  • Odstawiamy.
  • 5 Przygotowujemy sos:
  • podgrzewamy oliw? na patelni, dodajemy cebul? i sma?ymy, mieszaj?c 3 min.
  • Dodajemy przecier pomidorowy i wino, dusimy na wolnym ogniu 4 min.
  • Polewamy rurki sosem i posypujemy mozzarell?.
  • Pieczemy 40 min lub dopóki ciasto nie b?dzie mi?kkie, a ser z?oty.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 25 min
Pieczenie: 1 godz.
Kalorie: 772 kcal
T?uszcz: 8,8 g

3.4583333333333
Głosowało: 24 osób
Opinie o Warzywne cannelloni
daje rade - es. [20.08 9:14]
spoko... o ile wyjdzie :]
 
cos pysznego! - Cosota [18.07 19:55]
przepyszne Danie, moze troszke pracochlonne, ale warto. Rewelacja!
 
prosze tego nie jesc - chelenka i bogus [09.04 11:32]
CANNELLONI to najgore co moglam w zycio jesc to jest poprostu ochydne ludzie poco takie bzdory piszecie ze to pyszne i takie tam trzeba mowic prawde nie oszukiwac innych to jest ochydne
 

Dodaj opinię o Warzywne cannelloni:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5