Tarta fasolowa ze skarmelizowan? cebul?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Tarta fasolowa ze skarmelizowan? cebul?

Sk?adniki:
  • 225 g puszystego ciasta na tarte mas?o do smarowania formy
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 3 pokrojone w plastry cebule
  • sl i czarny pieprz
  • 1 ?y?eczka cukru pudru
  • 400 g bia?ej fasoli (du?a puszka)
  • 2 ?y?ki ?wie?o startego parmezanu
  • 2 ?y?ki tartego sera gruyere
  • 3 rozm?cone ?rednie jajka
  • 5 ?y?ek drobno posiekanej dymki
  • 115 g g?stej, kwa?nej ?mietany
Sposb przygotowania:
  • 1 Rozgrzewamy piekarnik.
  • Wyk?adamy ciastem posmarowan? foremk? o ?rednicy 20 cm i wysoko?ci 5 cm.
  • Wstawiamy do lodwki na 10 min.
  • 2 Podgrzewamy oliw? w du?ym rondlu o grubym dnie, dodajemy cebul?, sl i cukier, dusimy na wolnym ogniu przez 20 min, a? cebula si? skarmelizuje i b?dzie z?ota.
  • Odstawiamy.
  • 3 Miksujemy ods?czon? fasol? w malakserze lub rozgniatamy widelcem.
  • Przek?adamy do miski i dok?adnie mieszamy z serem, przyprawami i jajkami.
  • Wyk?adamy na podpieczony spd.
  • Pieczemy 30?35 min, a? ciasto wyro?nie i b?dzie z?ote.
  • Odstawiamy na 10 min. W tym czasie mieszamy ?mietan? z dymk? i wyk?adamy na ciasto, a na sam wierzch skarmelizowan? cebul?.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 220C
Porcje: 6 Przygotowanie: 30 min+10 min sch?adzania+10 min w lodwce
Pieczenie: 1 godz.
Kalorie: 463 kcal
T?uszcz: 31 g
Nawet osoby, ktre nie lubi? fasoli poprosz? o dok?adk?. Niew?tpliwie b?dzie to zas?ug? polewy ze ?mietany i skarmelizowanej cebuli.

3.2727272727273
Gosowao: 11 osb

Dodaj opini o Tarta fasolowa ze skarmelizowan? cebul?:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5