Tarta fasolowa ze skarmelizowan? cebul?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Tarta fasolowa ze skarmelizowan? cebul?

Sk?adniki:
  • 225 g puszystego ciasta na tarte mas?o do smarowania formy
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 3 pokrojone w plastry cebule
  • sól i czarny pieprz
  • 1 ?y?eczka cukru pudru
  • 400 g bia?ej fasoli (du?a puszka)
  • 2 ?y?ki ?wie?o startego parmezanu
  • 2 ?y?ki tartego sera gruyere
  • 3 rozm?cone ?rednie jajka
  • 5 ?y?ek drobno posiekanej dymki
  • 115 g g?stej, kwa?nej ?mietany
Sposób przygotowania:
  • 1 Rozgrzewamy piekarnik.
  • Wyk?adamy ciastem posmarowan? foremk? o ?rednicy 20 cm i wysoko?ci 5 cm.
  • Wstawiamy do lodówki na 10 min.
  • 2 Podgrzewamy oliw? w du?ym rondlu o grubym dnie, dodajemy cebul?, sól i cukier, dusimy na wolnym ogniu przez 20 min, a? cebula si? skarmelizuje i b?dzie z?ota.
  • Odstawiamy.
  • 3 Miksujemy ods?czon? fasol? w malakserze lub rozgniatamy widelcem.
  • Przek?adamy do miski i dok?adnie mieszamy z serem, przyprawami i jajkami.
  • Wyk?adamy na podpieczony spód.
  • Pieczemy 30?35 min, a? ciasto wyro?nie i b?dzie z?ote.
  • Odstawiamy na 10 min. W tym czasie mieszamy ?mietan? z dymk? i wyk?adamy na ciasto, a na sam wierzch skarmelizowan? cebul?.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 220°C
Porcje: 6 Przygotowanie: 30 min+10 min sch?adzania+10 min w lodówce
Pieczenie: 1 godz.
Kalorie: 463 kcal
T?uszcz: 31 g
Nawet osoby, które nie lubi? fasoli poprosz? o dok?adk?. Niew?tpliwie b?dzie to zas?ug? polewy ze ?mietany i skarmelizowanej cebuli.

3.2727272727273
Głosowało: 11 osób

Dodaj opinię o Tarta fasolowa ze skarmelizowan? cebul?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5