Pieczone bak?a?any z serem gruyere

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Pieczone bak?a?any z serem gruyere

Sk?adniki:
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek i dodatkowa ilo?? do smarowania
  • 2 bak?a?any
  • 455 g pokrojonych pomidorów
  • 1 ?y?ka suszonego oregano
  • 3 zmia?d?one z?bki czosnku
  • sól i czarny pieprz
  • 2 ?y?ki przecieru pomidorowego
  • 115 g sera gruyere, pokrojonego w cienkie plasterki
Sposób przygotowania:
  • 1 Rozgrzewamy piekarnik i smarujemy oliw? brytfann?.
  • Przekrawamy bak?a?any wzd?u? na po?owy.
  • ?y?k? i no?em wyskrobujemy mi??sz, uwa?aj?c, by nie przeci?? skórki.
  • Siekamy mi??sz.
  • 2 Podsma?amy mi??sz i reszt? sk?adników (oprócz sera i przecieru pomidorowego) na oliwie.
  • Sma?ymy bez przykrycia przez 5 min, co jaki? czas mieszaj?c.
  • Dodajemy przecier pomidorowy i sma?ymy dalsze 5 min, a? masa zg?stnieje i zmniejszy swoj? obj?to??.
  • 3 W tym czasie uk?adamy po?ówki bak?a?ana w brytfannie i smarujemy wn?trza oliw?.
  • Pieczemy1O?12 min, a? b?d? prawie mi?kkie.
  • Nadziewamy bak?a?any, przykrywamy plasterkami
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 200°C
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Pieczenie: 15-20 min
Kalorie: 242 kcal
T?uszcz: 18 g
Bak?a?any to jedne z warzyw, które najlepiej nadaj? si? do nadziewania. Dobrze zachowuj? swój kszta?t i jest w nich du?o miejsca na farsz. Mo?na je podawa? z chrupi?cym pieczywem i sa?at?.

3.8181818181818
Głosowało: 22 osób
Opinie o Pieczone bak?a?any z serem gruyere
Bak?a?any z serem gruyere - Izabella [21.09 8:22]
Bardzo smaczne i ma?o pracy
 
Pieczone bak?a?any z serem - bonita [28.04 13:46]
Warto spróbowa?, ja zmodyfikowa?am nieco przepis - doda?am jeszcze mielone mi?so (podsma?one przed dodaniem warzyw) i surow? papryk?. Palce liza?!
 
bak?a?any - aguu [04.10 14:02]
ja doda?am bia?? fasolk? z puszki do farszu i mielone mi?sko, smakowito?ci, nie znam tylko sera gruyere, co to takiego?
 
bak?azany nadziewane - eenia [12.10 7:31]
Wspania?e!doda?am do farszu troche podsma?onego mi?sa mielonego z cebulka i zmiesza?am z reszta jak w przepisie wyzej.Sa niesamowite w smaku
 
pieczone bak?a?any - Ewa [01.12 8:30]
Przepis troch? zmodyfikowa?am.Nadzienie zrobi?am z podsma?onych opieniek (mog? by? pieczarki)i du?ej ilo?ci cebuli.Pyszno?ci.
 
opinia o pieczonych bak?a?anach - danaba [07.02 17:06]
Bak?a?any w tym wydaniu s? ?wietne mo?na zamiast sera gruyere doda? do farszu ser kozi pycha.
 

Dodaj opinię o Pieczone bak?a?any z serem gruyere:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5