Nadziewane pomidory

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Nadziewane pomidory

Sk?adniki:
  • 6 du?ych pomidorów
  • 1 1/2 szklanki ugotowanego d?ugoziarnistego ry?u (2/3 szklanki surowego)
  • 2 ?y?ki posiekanej bazylii
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 4 filety anchois, osaczone i posiekane
  • 2 zmia?d?one z?bki czosnku
  • cukier ?wie?o zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
  • 1 Odcinamy górn? cz??? z pomidorów i odk?adamy na bok.
  • ?y?eczk? wybieramy mi??sz, zostawiaj?c do?? grube ?cianki.
  • Siekamy mi??sz i mieszamy z reszt? sk?adników, doprawiaj?c sol? i pieprzem.
  • 2 Wk?adamy pomidory do ?aroodpornego naczynia wysmarowanego oliw? i nadziewamy ry?em wymieszanym z filetami anchois, czosnkiem, bazyli?, cukrem i pieprzem.
  • Przykrywamy, odci?tymi wcze?niej, górnymi cz??ciami pomidorów.
  • 3 Pieczemy przez 15 min, od czasu do czasu polewaj?c wyp?ywaj?cym sokiem.
  • 4 Podajemy gor?ce lub letnie.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 190°C
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 15 min
Kalorie: 285 kcal
T?uszcz: 1,5 g

3
Głosowało: 17 osób
Opinie o Nadziewane pomidory
nadziewane pomidory - zuzanna55 [18.02 18:19]
kiedys robilam sa dobre nadzienie mozna zrobic rozne wedlug swego gustu
 
Ave pomidore! - Rzepa [10.06 13:25]
To danie jest pyszne! Sama robi?am, jestem zachwycona. Idealne do podania na przyjeciu jako przystawka. Goraco polecam!
 

Dodaj opinię o Nadziewane pomidory:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5