Nadziewane pomidory

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Nadziewane pomidory

Sk?adniki:
  • 6 du?ych pomidorw
  • 1 1/2 szklanki ugotowanego d?ugoziarnistego ry?u (2/3 szklanki surowego)
  • 2 ?y?ki posiekanej bazylii
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 4 filety anchois, osaczone i posiekane
  • 2 zmia?d?one z?bki czosnku
  • cukier ?wie?o zmielony czarny pieprz
Sposb przygotowania:
  • 1 Odcinamy grn? cz??? z pomidorw i odk?adamy na bok.
  • ?y?eczk? wybieramy mi??sz, zostawiaj?c do?? grube ?cianki.
  • Siekamy mi??sz i mieszamy z reszt? sk?adnikw, doprawiaj?c sol? i pieprzem.
  • 2 Wk?adamy pomidory do ?aroodpornego naczynia wysmarowanego oliw? i nadziewamy ry?em wymieszanym z filetami anchois, czosnkiem, bazyli?, cukrem i pieprzem.
  • Przykrywamy, odci?tymi wcze?niej, grnymi cz??ciami pomidorw.
  • 3 Pieczemy przez 15 min, od czasu do czasu polewaj?c wyp?ywaj?cym sokiem.
  • 4 Podajemy gor?ce lub letnie.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 190C
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 15 min
Kalorie: 285 kcal
T?uszcz: 1,5 g

3
Gosowao: 17 osb
Opinie o Nadziewane pomidory
nadziewane pomidory - zuzanna55 [18.02 18:19]
kiedys robilam sa dobre nadzienie mozna zrobic rozne wedlug swego gustu
 
Ave pomidore! - Rzepa [10.06 13:25]
To danie jest pyszne! Sama robi?am, jestem zachwycona. Idealne do podania na przyjeciu jako przystawka. Goraco polecam!
 

Dodaj opini o Nadziewane pomidory:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5