Lasagne pieczarkowa

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Lasagne pieczarkowa

Sk?adniki:
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 2 zmia?d?one z?bki czosnku
  • 900 g cienko pokrojonych pieczarek
  • 5?6 ?y?ek posiekanej natki pietruszki
  • 1 ?y?eczka ?wie?ego oregano lub 1/4 ?y?eczki suszonego
  • sól i czarny pieprz
  • 225 g ?wie?ego ciasta makaronowego lub 6-8 suchych p?atów 155 g ?wie?o startego parmezanu
Sos beszamelowy
  • 55 g mas?a
  • 1 drobno posiekana ma?a cebula
  • 4 ?y?ki m?ki
  • 4 szklanki gor?cego mleka
  • sól
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz
  • 1 du?e ?ó?tko
Sposób przygotowania:
  • 1 Przygotowujemy sos: rozpuszczamy mas?o w du?ym rondlu i na ?rednim ogniu podsma?amy cebul? przez 5 min, a? b?dzie mi?kka.
  • Wsypujemy m?k? i sma?ymy 1 min, ci?gle mieszaj?c.
  • Zdejmujemy garnek z ognia i stopniowo dodajemy gor?ce mleko, ca?y czas mieszaj?c.
  • Stawiamy garnek z powrotem na ogniu i ? nie przestaj?c miesza? gotujemy ? a? sos zg?stnieje.
  • Dodajemy sól i pieprz.
  • Zmniejszamy p?omie? i gotujemy przez nast?pne 10 min.
  • 2 Rozm?camy jajko w niewielkiej misce.
  • Hartujemy odrobin? gor?cego sosu i wlewamy do garnka, mieszaj?c, by jajko si? nie zwa?y?o.
  • Gotujemy przez 30 sek., mieszaj?c.
  • Zdejmujemy garnek z ognia, utrzymujemy go w cieple, ?eby nie powsta? ko?uch.
  • 3 Przygotowujemy lasagne: podgrzewamy oliw?, dodajemy czosnek, sma?ymy przez chwil?.
  • Nast?pnie dodajemy grzyby, zwi?kszamy p?omie? i sma?ymy, a? b?d? z?ote.
  • Dodajemy zio?a.
  • Zmniejszamy p?omie? i sma?ymy 10 min, a? prawie ca?y p?yn wyparuje.
  • Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy.
  • 4 Rozgrzewamy piekarnik.
  • Wyk?adamy wysmarowan? blach? (20 cm x 25 cm) 1/3 ciasta.
  • Wyk?adamy 1/3 masy grzybowej, polewamy 1/3 sosu i posypujemy 1/3 sera.
  • Powtarzamy te czynno?ci dwukrotnie.
  • Pieczemy 25?30 min, a? ser b?dzie z?oty.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 200°C
Porcje: 6
Przygotowanie: 35 min
Pieczenie: 1 godz.
Kalorie: 566 kcal
T?uszcz: 14 g

3.7407407407407
Głosowało: 27 osób
Opinie o Lasagne pieczarkowa
Pyszny przepis na wykwintne danie-LASAGNE - ewelina** [21.03 18:19]
My?l? ?e tego typu potrawa jest naprawd? pomys?owa.Lubi? zapiekanki,pizz?,kluski,makarony i lasagne.Nie ca?kiem do t?d wiedzia?am jak si? to robi-jada?am lasagne tylko w restauracjach,co drogo mnie kosztowa?o.Przekona?am sie ?e zrobienie lasagne nie jest trudne!Sami sprubujcie przepisu LASAGNE Z pysznymi PIECZARKAMI.A na koniec:piszcie wi?cej opinji-b?dzie ciekawej!!!
 
Zaimponuj swojej dziewczynie - Maciek [23.06 12:19]
Ka?demu facetowi powinna wyj??, zdecydowanie prostsze ni? kogut w winie :) Trzeba uwa?a?, ?eby nie przypali? sosu, smakuje ca?kiem, ca?kiem.....
 
Lasagne pieczarkowa - duszy [30.01 18:23]
Do sosu beszamelowego dodaje si? bia?y pieprz i ga?k? muszkatu?ow?
 
m?drala - maestro [30.01 16:12]
nie wymadrzaj si?...kto powiedzia?, ?e akurat bia?y pieprz...nie s?ysza?es o ?amaniu regu? w kuchni???
 
przygotowywanie - Hola [04.03 14:01]
Bardzo smaczna, ale trzeba pamietac, zeby namoczyc wczesniej na moment te suche platy :)
 
mnie nic nie wychodzi.... - Asia [06.03 17:51]
niestety nie umiem zrobic tego pysznego jedzonka hmmmm
 
lasagne - mila [13.07 13:39]
Pyszne,?atwe do zrobienia smakowa?o nawet mojemu tacie który jest bardzo wybredny. Serdecznie polecam =)
 

Dodaj opinię o Lasagne pieczarkowa:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5