Suchary czekoladowo-migda?owe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Suchary czekoladowo-migda?owe

Sk?adniki:
  • 2 szklanki m?ki
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1 ?y?eczka sody
  • 55 g roztopionego mas?a
  • 2 ?y?ki mleka
  • 2 ?y?ki ciemnego rumu
  • 1 szklanka cukru
  • 200 g blanszowanych migda?ów
  • 2 jajka
  • 1 ?ó?tko
Sposób przygotowania:
  • 1. Przesia? m?k?, doda? kakao i sod?.
  • Wmiesza? mas?o, mleko i rum.
  • Zrobi? wg??bienie w ?rodku produktów, doda? cukier, migda?y i jajka.
  • Wymiesza? dok?adnie do uzyskania g?adkiego ciasta.
  • 2. Wy?o?y? ciasto na lekko oproszon? m?k? stolnic? i wyrabia?.
  • Podzieli? ciasto na cztery równe porcje.
  • Rozwa?kowa? ka?d? z nich na pasek grubo?ci 0,5 cm i szeroko?ci 1 cm.
  • 3. Wy?o?y? paski na blach? pokryt? nieprzywieraj?cym papierem do pieczenia.
  • Posmarowa? ?ó?tkiem i piec 30 minut lub do lekkiego zrumienienia.
  • Poci?? na plastry 1-centymetrowe, w?o?y? je z powrotem na blach?, k?ad?c na boku, i piec 10 minut lub d?u?ej, a? wyschn?.
Uwagi:
 
WYSTARCZA NA 35 SZTUK
Piec w temperaturze 180°C
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 30 min + 10 min na suszenie
Kalorie 103
T?uszcz 1,3 g
Uwaga: W przypadku niestosowania rumu nale?y doda? 2 ?y?ki mleka.
Suchary musz? by? dobrze wysuszone.
Dobrze jest zmniejszy? temperatur? piekarnika do 75°C, u?o?y? p?asko suchary na blasze i suszy? 2 godziny.
Po 1 godzinie prze?o?y? suchary na drug? stron?.

4
Głosowało: 5 osób

Dodaj opinię o Suchary czekoladowo-migda?owe:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5