Delikatne ciasteczka jagodowo-czekoladowe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Delikatne ciasteczka jagodowo-czekoladowe

Sk?adniki:
  • 50 g mas?a lub margaryny, dodatkowo t?uszcz do wysmarowania blachy
  • 2/3 szklanki m?ki
  • 1 ?y?eczka proszku do pieczenia
  • 1 ?y?eczka zmielonego cynamonu
  • 1/4 szklanki cukru demerara (trzcinowy, ?ó?ty)
  • 1/2 szklanki pe?not?ustego mleka
  • 1/2 szklanki ?wie?ych jagód
  • 1/2 szklanki drobnych kawa?ków bia?ej czekolady
Sposób przygotowania:
  • 1. Nagrza? wst?pnie piekarnik do 190°C.
  • Lekko posmarowa? t?uszczem du?? blach?.
  • Przesia? m?k?, wymiesza? z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
  • Doda? mas?o lub margaryn?, po??czy? r?kami.
  • Otrzymane ciasto powinno przypomina? okruchy chleba.
  • Wmiesza? cukier.
  • 2. Doda? mleko, jagody, drobne kawa?ki czekolady.
  • Ciasto powinno by? do?? klej?ce. Na?o?y? ?y?k? 8 porcji ciasta na blach?, zostawiaj?c du?e odst?py, i piec 20 minut ? ciastka powinny by? rumiane i spr??yste w dotyku.
  • Studzi? kilka minut na drucianym stojaku i podawa?.
Uwagi:
 
Wystarcza na 30 sztuk
Piec w temperaturze 190°C
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 20 min
Kalorie 48
T?uszcz 1,5 g na sztuk?
Te mi?kkie ciasteczka najlepiej je si? na ciep?o, z du?? ga?k? lodów.
Mo?na te? wprowadzi? ma?? odmian?, stosuj?c zamiast jagód kilka pokrojonych truskawek.

3.7692307692308
Głosowało: 13 osób

Dodaj opinię o Delikatne ciasteczka jagodowo-czekoladowe:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5