Ciastka migda?owe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Ciastka migda?owe

Sk?adniki:
  • 3 1/2 szklanki blanszowanych migda?ów
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 ?rednie jajka
  • 1/2 szklanki okruchów mi?kkiego bia?ego chleba
  • 1/3 szklanki miodu stopionego przez podgrzanie do posmarowania
Sposób przygotowania:
  • 1. Rozdrobni? migda?y w robocie kuchennym (z odrobin? cukru).
  • Po??czy? pozosta?y cukier z jajkami, ucieraj?c do uzyskania bia?ej, g?stej, kremowej masy.
  • Doda? zmielone migda?y i okruchy chleba.
  • Dobrze wymiesza?.
  • 2. Nagrza? wst?pnie piekarnik.
  • 3. Uformowa? ?y?k? romby, umie?ci? na nieprzywieraj?cej blasze.
  • Piec 15 minut.
  • 4. Ciep?e wy?o?y? na druciany stojak do studzenia i posmarowa? ciep?ym miodem.
  • Przed podaniem lekko ostudzi?.
Uwagi:
 
Wystarcza na 38-4o sztuk
Piec w temperaturze 180°C
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 15 min
Kalorie 113
T?uszcz 0,7 g
Dla wygody najlepiej wy?o?y? blachy nieprzywieraj?cym papierem do pieczenia.

4.125
Głosowało: 8 osób

Dodaj opinię o Ciastka migda?owe:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5