Ciastka kawowo-truflowe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Ciastka kawowo-truflowe

Sk?adniki:
  • 110 g posiekanego mas?a
  • 2/3 szklanki gorzkiej czekolady po?amanej na kawa?ki
  • 2 ?y?ki kawy rozpuszczalnej
  • 2 1/4 szklanki m?ki
  • 3 ?y?ki kakao
  • 1 ?y?eczka proszku do pieczenia
  • 2 roztrzepane jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka br?zowego cukru
  • 2 ?y?eczki esencji waniliowej
  • 1 szklanka posiekanych orzechów w?oskich
Sposób przygotowania:
  • 1. W?o?y? mas?o, czekolad? i kaw? do miski ?aroodpornej.
  • Ustawi? nad rondlem z gotuj?c? si? wod? i podgrzewa?, mieszaj?c, do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Zdj?? i odstawi? do ostygni?cia.
  • 2. Przesia? m?k?, doda? kakao i proszek do pieczenia.
  • Doda? jajka, cukier, br?zowy cukier, esencj? waniliow? i mieszank? czekoladow?.
  • Dok?adnie wymiesza?.
  • Doda? orzechy.
  • 3. Wyk?ada? ?y?k? ciasto na posmarowan? t?uszczem blach? i piec 12 minut lub do wyro?ni?cia.
  • Zostawi? ciastka na blasze na 2 minuty, po czym przenie?? na druciany stojak do ca?kowitego ostygni?cia.
Uwagi:
 
Wystarcza na 40 sztuk
Piec w temperaturze 180°C
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 12 min
Kalorie 129
T?uszcz 2,4 g
To jest tradycyjne angielskie ciasto truflowe w wersji ciasteczkowej.
Smakuje wy?mienicie.
Nadaje siejako poobiedni deser do kawy.

4
Głosowało: 15 osób

Dodaj opinię o Ciastka kawowo-truflowe:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5