Ciasteczka z orzechami w?oskimi i p?atkami owsianymi

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Ciasteczka z orzechami w?oskimi i p?atkami owsianymi

Sk?adniki:
  • 110 g margaryny
  • 1 ?y?ka z?otego syropu (z cukru trzcinowego)
  • 1 ?y?eczka sody
  • 2 ?y?ki wrz?cej wody
  • 1 szklanka p?atków owsianych
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki m?ki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki siekanych orzechów w?oskich
Sposób przygotowania:
  • 1. Roztopi? margaryn? w rondlu, doda? z?oty syrop.
  • Doda? sod? rozpuszczon? we wrz?cej wodzie.
  • 2. Po??czy? p?atki owsiane, wiórki kokosowe, m?k?, cukier i orzechy.
  • Wyla? stopion? mieszank? na suche sk?adniki i dobrze wymiesza?.
  • Powsta?e ciasto wyk?ada? porcjami za pomoc? ?y?eczki na wysmarowan? t?uszczem blach?, zostawiaj?c miejsce na wyro?ni?cie podczas pieczenia.
  • 3. Piec w piekarniku 15 minut albo do zrumienienia.
  • Przestudzi? ciastka kilka minut na blasze, zdj?? na druciany stojak w celu ca?kowitego ostygni?cia.
  • Przechowywa? szczelnie opakowane.
Uwagi:
 
WYSTARCZA NA 48 SZTUK
Piec w temperaturze 180°C
Przygotowanie 10 min Pieczenie 15 min
Kalorie 46 T?uszcz 1,7 g

3.5333333333333
Głosowało: 15 osób

Dodaj opinię o Ciasteczka z orzechami w?oskimi i p?atkami owsianymi:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5