Chlebki migda?owe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Chlebki migda?owe

Sk?adniki:
  • 400 g mas?a (sklarowanego)
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 ?y?ka esencji waniliowej
  • 1 szklanka zmielonych blanszowanych pra?onych migda?ów
  • 1 ?ó?tko
  • 5 szklanek m?ki
  • 20 go?dzików cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
  • 1. Nagrza? wst?pnie piekarnik.
  • 2. Utrze? mas?o z cukrem, a? zbieleje i zrobi si? ?mietankowe, doda? wanili? z migda?ami i dok?adnie wymiesza?.
  • Doda? ?ó?tko i dobrze wymiesza?.
  • Przesia? m?k? i doda? do mieszanki metalow? ?y?k?, mieszaj?c do ca?kowitego po??czenia.
  • Wyrabia? r?kami ciasto przez dwie minuty (do uzyskania g?adkiego ciasta).
  • Owin?? w foli? plastikow? i ch?odzi? 15 minut w lodówce.
  • 3. Sp?aszczy? ciasto r?kami (na grubo?? 2 cm) i uformowa? pó?ksi??yce.
  • W?o?y? go?dzik do ?rodka ka?dego ciastka.
  • Piec na blasze 15 minut lub do zrumienienia.
  • 4. Wyj?? z pieca, wy?o?y? na arkusz papieru piekarniczego i posypa? cukrem pudrem (póki gor?ce), przesiewaj?c cukier przez sitko.
  • Zostawi? do wystudzenia.
  • Zapakowa? do szczelnego pojemnika.
Uwagi:
 
WYSTARCZA NA 20 SZTUK
Piec w temperaturze 170°C
Przygotowanie 15 min + 15 min ch?odzenia
Pieczenie 15 min
Kalorie 203 T?uszcz 10,5 g

3.6666666666667
Głosowało: 9 osób
Opinie o Chlebki migda?owe
ocena - Emi [13.08 16:56]
fajne ciaska
 

Dodaj opinię o Chlebki migda?owe:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5