Sernik pornara?czowo-lirnonkowy

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Sernik pornara?czowo-lirnonkowy

Sk?adniki:
  • 1 szklanka pokruszonych zwyk?ych herbatników
  • 75 g roztopionego mas?a
  • pra?one wiórki kokosowe do dekoracji
Nadzienie pomara?czowo-limonkowe
  • 200 g sera homogenizowanego
  • 2 ?y?ki br?zowego cukru
  • 1 1/2 ?y?eczki drobno startej skórki pomara?czy
  • 1 1/2 ?y?eczki drobno startej skórki limonki
  • 3 ?y?eczki soku pomara?czowego
  • 3 ?y?eczki soku limonki
  • 1 roztrzepane jajko
  • 1/2 szklanki s?odzonego mleka skondensowanego
  • 2 ?y?ki bitej ?mietany
Sposób przygotowania:
  • 1. Wsypa? herbatniki do miski, doda? mas?o i dok?adnie wymiesza?.
  • Wy?o?y? powsta?? mieszanin? dno i boki dobrze nat?uszczonej niskiej tortownicy o ?rednicy 22 cm.
  • Piec 5-8 minut, wystudzi?.
  • 2. Przygotowa? mas?.
  • Wsypa? do miski cukier.
  • Doda? ser homogenizowany, skórki pomara?czy i limonki, sok pomara?czowy i limonkowy.
  • Utrze? na kremow? mas?.
  • Ci?gle ucieraj?c, doda? jajko, a potem mleko skondensowane i ?mietan?.
  • 3. Wy?o?y? mas? na herbatnikowe ciasto i piec 25-30 minut.
  • Wy??czy? piekarnik i wystudzi? ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
  • Przed podaniem sch?odzi?.
  • Podawa? udekorowane pra?onymi wiórkami kokosowymi.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 180°c
Porcji 8
Przygotowanie 12 min
Pieczenie 38 min
Kalorie 327 T?uszcz 13,8 g

3.2
Głosowało: 5 osób
Opinie o Sernik pornara?czowo-lirnonkowy
Dobre - ~Tomek [07.11 21:35]
Dobre ciasto
 

Dodaj opinię o Sernik pornara?czowo-lirnonkowy:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5