Podwójne ciasto serowe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Podwójne ciasto serowe

Sk?adniki:
  • Kruszonka
  • 2 1/2 szklanki okruchów s?odkich ciasteczek
  • 110 g roztopionej margaryny
  • 2 ?y?eczki gor?cej wody
Masa
  • 1 1/2 szklanki sera homogenizowanego
  • 1 szklanka twarogu
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 ?y?eczka esencji waniliowej
  • 3 jajka 1 ?y?ka soku z cytryny
  • Polewa
  • 1 szklanka kwa?nej ?mietany
  • 1 ?y?ka cukru pudru
  • 3 ?y?ki posiekanych pra?onych migda?ów
Sposób przygotowania:
  • 1. Po??czy? okruchy ciastek, margaryn? i gor?c? wod?.
  • Dobrze wymiesza?.
  • 2. W tortownicy o ?rednicy 22 cm ugnie?? ciasto na dnie i bokach (do po?owy wysoko?ci). W?o?y? do lodówki.
  • 3. Utrze? ser homogenizowany z twarogiem i cukrem pudrem, esencj? waniliow? i jajkami, dodaj?c sok cytrynowy.
  • Miesza? do ca?kowitego po??czenia.
  • 4. Wy?o?y? mieszank? serow? na przygotowany podk?ad z kruszonki.
  • Piec 45-65 minut w nagrzanym piekarniku.
Polewa:
  • Po??czy? ?mietan?, cukier puder i migda?y.
  • Wyla? polew? na nadzienie serowe i piec jeszcze 20 minut.
  • Sch?odzi? w blasze.
  • Przed pokrojeniem trzyma? w lodówce przez 4-5 godzin.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 150°c
Porcji 10
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 65 min
Kalorie 535
T?uszcz 19,4 g

3.625
Głosowało: 8 osób
Opinie o Podwójne ciasto serowe
serniczek - klaudyna [19.09 8:20]
nie ma lepszego ciasta niz sernik, poprostu rewelacja, rozp?ywa si? w ustach...
 

Dodaj opinię o Podwójne ciasto serowe:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5