Keks rodzynkowo-rnorelowy

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Keks rodzynkowo-rnorelowy

Sk?adniki:
  • 2 szklanki siekanych suszonych moreli
  • 1 1/4 szklanki rodzynek
  • 4 ?y?ki soku lub likieru pomara?czowego
  • 225 g margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • starta skórka 2 pomara?czy
  • starta skórka 1 limonki
  • 4 jajka
  • 1 szklanka m?ki
  • 1/2 ?y?eczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mielonych migda?ów
Sposób przygotowania:
  • 1. Po??czy? morele, rodzynki i sok lub likier pomara?czowy w misce i odstawi? na czas przygotowywania ciasta.
  • 2. Utrze? na mas? margaryn?, cukier, skórk? pomara?czow? i limonkow?.
  • Ci?gle ucieraj?c, dodawa? po jednym jajku.
  • 3. Doda? przesian? m?k? wymieszan? z proszkiem do pieczenia.
  • 4. Na koniec doda? owoce i mielone migda?y.
  • Wy?o?y? ciasto do lekko nat?uszczonej i wy?o?onej papierem do pieczenia tortownicy o ?rednicy 22 cm.
  • Piec 1-1,5 godziny w nagrzanym piekarniku (sprawdzi? patyczkiem).
  • Wystudzi? w blasze.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 16o°c
Porcji 8-10
Przygotowanie 14 min
Pieczenie 1,5 godz.
Kalorie 806
T?uszcz 17 g
To ciasto przed poci?ciem na kawa?ki najlepiej pozostawi? na dzie? lub dwa.

3.4
Głosowało: 5 osób
Opinie o Keks rodzynkowo-rnorelowy
Opinia - Jurek [07.03 19:57]
Strasznie duzy brzuch si? robi po tym cie?cie ,ale wszystko inne ok. :)
 

Dodaj opinię o Keks rodzynkowo-rnorelowy:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5