Deserowe ciasto z owocami passiflory

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Deserowe ciasto z owocami passiflory

Sk?adniki:
  • 110 g margaryny
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • drobno starta skórka 1 pomara?czy
  • 2 jajka
  • 1 1/4 szklanki m?ki
  • 2 ?y?eczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki ?wie?ych owoców passiflory
  • cukier puder
  • bita ?mietana
Sposób przygotowania:
  • 1. Utrze? margaryn? z cukrem i skórk? pomara?czow?.
  • Nie przerywaj?c ucierania, dodawa? pojedynczo jajka.
  • 2. Doda? przesian? m?k? z proszkiem do pieczenia oraz przetarte owoce passiflory.
  • Wy?o?y? ciasto do lekko nat?uszczonej g??bokiej tortownicy o ?rednicy 20 cm.
  • Piec 40-45 minut w nagrzanym piekarniku.
  • 3. Podawa? na ciep?o, posypane przesianym cukrem pudrem, z sosem z owoców passiflory i bit? ?mietan?.
  • Sos z owoców passiflory:
  • Po??czy? 1/2 szklanki przecieru z owoców passiflory, jedn? ?y?k? cukru pudru 1 jedn? ?y?k? soku pomara?czowego.
  • Podawa? w osobnej miseczce.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 180°c
Porcji 6
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 45 min
Kalorie 439
T?uszcz 14 g
?wie?e owoce passiflory s? trudno dost?pne.
Zamiast ?wie?ych owoców mo?na u?y? przecieru z owoców passiflory, który sprzedawany jest w puszkach lub s?oiczkach.
Przecier taki nie ma pestek, a zachowuje smak ?wie?ych owoców.

3.25
Głosowało: 4 osób

Dodaj opinię o Deserowe ciasto z owocami passiflory:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5