Torcik czekoladowo-orzechowy

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Torcik czekoladowo-orzechowy

Sk?adniki:
  • 1 1/2 szklanki gorzkiej czekolady po?amanej na kawa?ki
  • 6 rozdzielonych jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki grubo posiekanych pra?onych orzechów laskowych
  • 1 ?y?ka ciemnego rumu przesiany cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
  • 1. W?o?y? czekolad? do naczynia ?aroodpornego ustawionego nad rondlem z gotuj?c? si? wod?.
  • Miesza? do stopienia czekolady.
  • Zdj?? naczynie z rondla i lekko ostudzi?.
  • 2. W?o?y? ?ó?tka i cukier do miski.
  • Uciera? do uzyskania g?stej, bia?ej masy.
  • Doda? czekolad?, orzechy laskowe i rum.
  • 3. Bia?ka ubi? w misce na sztywn? pian?.
  • Doda? pian? do masy czekoladowej.
  • Wyla? powsta?e ciasto do tortownicy o ?rednicy 22 cm, nat?uszczonej i wy?o?onej papierem do pieczenia.
  • Piec 50 minut (sprawdzi? patyczkiem).
  • Wystudzi? w blasze.
  • Przed podaniem posypa? ciasto cukrem pudrem.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 190°C
Porcji 8
Przygotowanie 20 min
Pieczenie 50 min
Kalorie 581
T?uszcz 11g

3.6315789473684
Głosowało: 19 osób
Opinie o Torcik czekoladowo-orzechowy
torcik - Stella [27.03 12:10]
Jest bardzo dobry, mi smakowa?...
 
opinia - Gabbi [16.05 19:24]
ten torcik jest super kocham go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Dodaj opinię o Torcik czekoladowo-orzechowy:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5