Ciasto diabelskie

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Ciasto diabelskie

Sk?adniki:
  • 3/4 szklanki kakao
  • 1 1/2 szklanki wrz?cej wody
  • 340 g mi?kkiego mas?a
  • 1 ?y?eczka esencji waniliowej
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 szklanki m?ki
  • 3 ?y?ki m?ki kukurydzianej
  • 1 ?y?eczka sody
  • 1 ?y?eczka soli
  • 1/2 szklanki ubitej t?ustej ?mietany
Krem czekoladowy
  • 225 g mi?kkiego mas?a
  • 1 ca?e jajko
  • 2 ?ó?tka
  • 1 szklanka przesianego cukru pudru
  • 1 szklanka roztopionej i przestudzonej gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
  • 1. Po??czy? kakao i wod? w miseczce, dobrze wymiesza?.
  • Odstawi? do wystygni?cia.
  • W?o?y? mas?o i esencj? waniliow? do miski i uciera? do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
  • Stopniowo dodawa? cukier, ci?gle ucieraj?c, a? masa b?dzie g?adka.
  • Dodawa? po jednym jajku, dok?adnie mieszaj?c.
  • 2. Przesia? m?k? i m?k? kukurydzian? do miski, doda? sod? i sól.
  • Dodawa? na przemian mieszank? m?czn? i kakaow? do mieszanki jajecznej, ucieraj?c.
  • 3. Podzieli? ciasto na trzy cz??ci.
  • Umie?ci? je na nat?uszczonych i wy?o?onych papierem do pieczenia okr?g?ych blachach o ?rednicy 22 cm.
  • Piec 20-25 minut (sprawdzi? patyczkiem).
  • Zostawi? ciasta w blachach na 5 minut, a potem prze?o?y? na druciany stojak do ostygni?cia.
  • 4. Przygotowa? krem, wk?adaj?c do miski mas?o i ucieraj?c je na puszyst? mas?.
  • Wmiesza? jajko, ?ó?tka i cukier puder.
  • Doda? czekolad? i uciera? do uzyskania g?stej, kremowej masy.
  • Po??czy? ciasta, przek?adaj?c je bit? ?mietan?.
  • Wierzch i brzegi pokry? kremem.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 180°C
Porcji 12
Przygotowanie 28 min Pieczenie 35 min
Kalorie 721 T?uszcz 31,2 g

4.0652173913043
Głosowało: 46 osób
Opinie o Ciasto diabelskie
mniam - jagusia [07.01 11:20]
za du?o kako
 
mniam - ka?ka [24.08 20:51]
?adnie wygl?da, a smakuje jeszcze lepiej!!!
 
Mniam - Max [28.09 20:48]
Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam Mniam
 
ciasto diabelskie - marlena [03.12 9:41]
calkiem smaczne owszem owszem
 
ciasto diabelskie - aga [03.08 10:30]
wszystko w porzadku,dobre ciasto,tylko dlaczego trzeba te 3 placki oddzielnie piec.Nie mo?na upiec jednego i przekroi? na 3.
 
nie ma tematu - KoPaRkA i Ci?gNiK [27.04 13:52]
to ciasto jest do niczego. smakuje jak guma sprzed 10000lat. przesze ni próbujcie!
 
cos mi tu nie gra - teres [25.07 10:34]
Fajnie tylko sk?d te bia?e paski w torci?
 
ciasto diabelskie - mika [23.05 14:22]
Bardzo dobre,ale doda?a bym troch? bia?ej dekoracji na wierzch ciasta, np. rózyczka z p?atków migda?ów. Pozdrawiam
 
To ciasto jest pycha...:) - Jessaaa [13.10 17:45]
Chcialabym miec to ciasto na moich urodzinkach :)Zapraszam wszystkich na ciacho :P
 
pychota! - EWCIA [06.04 9:33]
dla mnie pychota,cho? naprawde nie jestem wielkim ?asuchem na s?odycze. My?le ?e ka?demu b?dzie smakowa?. FAKT du?o pracy przy nim, ale pu?niej mo?na to docenic przy kawa?ku ciasta i fili?ance kawy!!! mówi? WAM! Smacznego!
 
smAkowe - Majka [23.02 16:53]
Pieknie wyglada a pewnie jeszcze lepiej smakuje :) mniam mniam :) chyba sie skusze i upieke (sprobuje) :D
 

Dodaj opinię o Ciasto diabelskie:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5