Zupa szpinakowa

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Zupa szpinakowa

Skladniki:
  • 500 g szpinaku (?wie?y lub mro?ony)
  • 6 szklanek wywaru (np. z kurczaka)
  • 115 g drobno posiekanego mi?sa z kurczaka
  • 1 drobiowa kostka roso?owa
  • 1 laska cynamonu
  • 2 ?y?ki m?ki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki wody sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • ?wie?y szpinak umy?, drobno posieka? lub zmiksowa?. Mro?ony ? rozmrozi? i zmiksowa? na puree.
  • W g??bokim rondlu podgrza? wywar, doda? kurczaka i zagotowa?. Nast?pnie doda? szpinak i pokruszon? kostk? tosokw?. Dok?adnie wymiesza?. Doda? cynamon, gotowa? na ?rednim ogniu 5 minut.
  • W kubeczku zmiesza? na jednolit? mas? m?k? kukurydzian? i wod?. Doda? do zupy, miesza?, a? zg?stnieje. Wyj?? lask? cynamonu. Doda? sól i pieprz do smaku.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB
Uwaga: Europejscy kucharze dodaj? niekiedy do ka?dego talerza nieco ?mietany lub jogurtu i posypuj? mielonym cynamonem. Wegetarianie mog? zrezygnowa? z kurczaka i kostki roso?owej na rzecz wywaru z warzyw.

3.1666666666667
Głosowało: 6 osób

Dodaj opinię o Zupa szpinakowa:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5