Zupa rybna z makaronem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Zupa rybna z makaronem

Skladniki:
  • 500 g filetów z bia?ej ryby olej ro?linny
  • 85 g dymki
  • 1 ?y?eczka posiekanego ?wie?ego imbiru
  • 1 ?y?eczka posiekanego lub rozgniecionego czosnku
  • 1 czerwona papryka, bez pestek, posiekana
  • 4 szklanki wywaru z ryby lub wody
  • 1 ?y?ka sosu ostrygowego
  • 1/2 ?y?eczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 ?y?eczka oleju sezamowego
  • 1 ?y?ka wytrawnego sherry
  • 225 g ugotowanego makaronu
  • 1 ?y?eczka oleju sezamowego (dodatkowo)
  • 1/2 czerwonej papryki, bez pestek, drobno posiekanej ? do dekoracji
Sposób przygotowania:
  • Ryb? podzieli? na ma?e kawa?ki (na raz do ust). Podgrza? olej do g??bokiego sma?enia i obsma?a? ryb? 2,5 minuty. Nast?pnie ods?czy? j? z t?uszczu. Pokroi? dymk? na kawa?ki d?ugo?ci 4 cm, rozdzieli? cz??ci bia?e i zielone.
  • Podgrza? 3 ?y?ki oleju, doda? cukier i czosnek. Sma?y? czosnek do zeszklenia. Doda? ryb?, papryk? i bia?e cz??ci dymki, sma?y? 3 minuty, a nast?pnie doda? wywar lub wod? i zagotowa?. Do gotuj?cego si? wywaru doda? zielone cz??ci dymki, sos ostrygowy, czarny pieprz, olej i sherry. Gotowa? na ma?ym ogniu 1 minut?.
  • Doda? gor?cy, ugotowany makaron i olej sezamowy. Wymiesza?. Podawa? na gor?co, udekorowa? czerwon? papryk?.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

3.2857142857143
Głosowało: 7 osób

Dodaj opinię o Zupa rybna z makaronem:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5