Zupa kwa?no-pikantna

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Zupa kwa?no-pikantna

Skladniki:
  • 6 szklanek wywaru z kurczaka, wieprzowiny lub wo?owiny
  • 8 suszonych ?rednich grzybów chi?skich
  • 1 szklanka posiekanego ugotowanego mi?sa z kurczaka lub wieprzowiny (mo?e by? mieszanka)
  • 55 g makaronu sojowego
  • 1 ma?a puszka p?dów bambusa, odcedzonych
  • 2 ?y?ki mro?onego zielonego groszku
  • 1 porcja tofu pokrojonego w drobn? kostk?
  • 1 ?y?eczka startego ?wie?ego imbiru
  • 1 ?y?ka m?ki kukurydzianej zmieszanej z 4 ?y?kami wody
  • 1 lekko roztrzepane jajko
  • 1 ?y?ka jasnego sosu sojowego
  • 1 1/2 ?y?ki soku pomidorowego
  • 2 ?y?ki octu
  • 2 drobno posiekane dymki
Wedle uznania
  • 1 ?y?ka oleju sezamowego
  • du?a szczypta chili
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz do smaku
Do dekoracji
  • dymka
Sposób przygotowania:
  • Wywar przecedzi?, zebra? t?uszcz. Zagotowa?. Grzyby moczy? 30 minut w 6 ?y?kach gor?cej wody, nast?pnie ods?czy? i posieka?. Wod? z namaczania doda? do wywaru wraz z grzybami, makaronem pokrojonym na ma?e kawa?ki, posiekanymi p?dami bambusa, groszkiem, tofu, imbirem i mi?sem.
  • M?k? kukurydzian? dok?adnie wymieszan? z wod?, doda? do gotuj?cej si? na jak najmniejszym ogniu zupy. Ci?gle mieszaj?c, dodawa? roztrzepane jajko, a nast?pnie pozosta?e sk?adniki. Zdj?? zup? z ognia, wla? szybko sos sojowy, wymiesza? i podawa?.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

2.4166666666667
Głosowało: 12 osób
Opinie o Zupa kwa?no-pikantna
super ?atwa, szybka i smaczna zupka - Ita [15.09 17:07]
polecam osobom, ktorych gotowanie nie jest mocn? stron?, a sa amatorami orientalnych smakow.
 
zupa - tornado [02.10 12:11]
ten przepis jest do banii kucharz do zwolnienia nie ma pojecia o zupie kwasno pikantnej brakuje przypraw i skladnikow owlacza zupie kwasno pikantnej. niech idzie do adonga to sie dowie jak smakuje ta potrawa
 
zupka slodko kwasna - bunki dwie [08.03 12:22]
nie jadlysmy wiec nie wiemy,ale smacznie nie wyglada.pozdrowienia
 

Dodaj opinię o Zupa kwa?no-pikantna:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5