Skrzyde?ka kurczaka w ostrym sosie

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Skrzyde?ka kurczaka w ostrym sosie

Skladniki:
  • 12 skrzyde?ek kurczaka
  • 1 czerwona papryka chili, oczyszczona z pestek i drobno posiekana
  • 1 ?y?eczka chili w proszku
  • 2 ?y?eczki pokruszonego ?wie?ego imbiru
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • 4 ?y?ki oleju ro?linnego
  • 1 ?y?ka posiekanej ?wie?ej kolendry
  • 2 1/2 ?y?ki sosu sojowego
  • 4 ?y?ki miodu
Do dekoracji
  • skórka owoców cytrusowych i listki kolendry
Sposób przygotowania:
  • Skrzyde?ka przekroi? na pó? (ci?? w stawie). W du?ym naczyniu zmiesza? ?wie?e i sproszkowane chili, imbir i skórk? z cytryny. Dok?adnie obtoczy? skrzyde?ka, odstawi? na minimum 3 godziny.
  • Podgrza? w woku lub na patelni 2 ?y?ki oleju. Skrzyde?ka obsma?a? na z?oty kolor 12 minut ? w razie potrzeby doda? pozosta?y olej. Zdj?? z patelni i ods?czy? z t?uszczu na papierowym r?czniku.
  • Do woka wrzuci? kolendr?, sma?y? 40 sekund. Doda? skrzyde?ka i sma?y? razem 90 sekund, nast?pnie doda? sos sojowy i miód. Sma?y? jeszcze 2 minuty, a? miód si? rozpu?ci i zmiesza z pozosta?ymi sk?adnikami. Prze?o?y? skrzyde?ka na pó?misek, pola? sosem. Dekorowa? koledr? i skórk? z cytryny lub limonki.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

3.125
Głosowało: 8 osób
Opinie o Skrzyde?ka kurczaka w ostrym sosie
x - hugo [25.06 21:56]
lipa jak nie wiem co
 

Dodaj opinię o Skrzyde?ka kurczaka w ostrym sosie:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5