Peki?ski omlet z dymk?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Peki?ski omlet z dymk?

Skladniki:
  • 2 jajka 6 dymek, drobno pokrojonych
  • 170 g m?ki
  • 2 plasterki posiekanego bekonu
  • 1 szklanka wywaru z kurczaka
  • szczypta soli
  • 2 ?y?eczki oleju ro?linnego
Sposób przygotowania:
  • Roztrzepa? jajka, doda? dymk?, m?k?, bekon, wywar i sól, wyrobi? na jednolit? mas?.
  • ?redniej wielko?ci patelni? nat?u?ci? 2 ?y?eczkami oleju na ?rednim ogniu. Wyla? 1/4 masy na ca?? powierzchni? patelni.
  • Kiedy omlet si? zarumieni pod spodem, ostro?nie przewróci? go na drug? stron? i zrumieni?.W ten sam sposób usma?y? pozosta?e omlety.
  • Podawa? na ciep?o, pokrojone na kawa?ki.
Uwagi:
 
Porcja dla a osób lub (pokrojona na kawa?ki) dla 16 osób, jako przek?ska do alkoholu

3
Głosowało: 5 osób
Opinie o Peki?ski omlet z dymk?
no niez?e - killer [19.07 19:30]
no niez?e, ale mo?na doda? troszk? szyneczki.
 

Dodaj opinię o Peki?ski omlet z dymk?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5