Kurczak zawijany

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Kurczak zawijany

Skladniki:
  • 500 g kurczaka (bez ko?ci)
  • 2 ?y?ki oliwy
  • 2 ?y?eczki ?wie?ego imbiru, drobno posiekanego
  • 1 ma?a cebula, drobno posiekana
  • 1/4 kapusty peki?skiej, drobno poszatkowanej
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w w?skie paseczki
  • 4 grzyby pokrojone w cienkie plasterki
  • 1 ?y?ka sosu sojowego
  • 2 ?y?eczki m?ki kukurydzianej
  • 1 ?y?ka wody
  • 32 ma?e, cienko rozwa?kowane placki z ciasta makaronowego
  • oliwa do g??bokiego sma?enia
Sposób przygotowania:
  • Kurczaka pokroi? w drobne kawa?ki. Przygotowa? wszystkie warzywa i grzyby, odstawi?. Zmiesza? dok?adnie m?k? i wod?, odstawi?. Na podgrzany wok wla? 2 ?y?ki oliwy i mocno rozgrza?. Zesma?y? na zloty kolor imbir i cebul?. Doda? kurczaka z warzywami i grzybami, i ca?y czas mieszaj?c, sma?y? 2 minuty, a? mi?so nabierze bia?ego koloru.
  • Mi?so i warzywa zsun?? na brzeg woka, odciskaj?c sos. Doda? m?k? z wod?, a kiedy zg?stnieje, wymiesza? z warzywami. Ca?o?? prze?o?y? na szeroki pó?misek i odstawi? do wystygni?cia. Ostudzony farsz nak?ada? na p?aty ciasta i zawija? podobnie jak polskie paszteciki.
  • W woku rozgrza? ?wie?? oliw? i na g??bokim t?uszczu (ok. 5 cm) sma?y? zawini?tego kurczaka, a? uzyska z?oty kolor. Ods?czy? z t?uszczu na papierowym r?czniku. Podawa? gor?ce.
Uwagi:
 
PRZEPIS NA 32 PASZTECIKI

3.5
Głosowało: 12 osób
Opinie o Kurczak zawijany
J............. - Ewski [07.01 19:50]
Jeszcze tego nie jad?em ale brzimi i wyglonda apetycznie
 
kurczak - smakosz [27.02 19:10]
bardzo smakowicie wygl?da i tak samo smakuje
 
kurczak zawijany - OLINKA [14.03 18:53]
Wspaniale smakuje,pracochlonna potrawa,ale efekty sa piorunujace.Zrobila niesamowita furrore wsrod moich przyjaciol ze Szwecji.
 
Kurczak zawijany - Mr. KEBABOS [05.05 14:39]
badziew jakich ma?o ale da sie zje?? pzdr dla czajacych i kebabów z rudy ?laski
 
RECENZJA - KRZYCHU [11.10 15:50]
KURCZAK JEST WSPANIA?Y PO ZWI?KSZENIU 0,5 KG NA 1 KG
 

Dodaj opinię o Kurczak zawijany:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5