Krewetki w miodzie i chili

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Krewetki w miodzie i chili

Skladniki:
  • 500 g krewetek królewskich
  • 1/4 szklanki czerwonego wina
  • 1/2 stklanki miodu
  • 1/4 ?y?eczki mielonego chili
  • 1 ?y?eczka musztardy
  • namoczone patyczki do nadziewania, najlepiej bambusowe
Sposób przygotowania:
  • Marynata: wszystkie sk?adniki, oprócz krewetek, dok?adnie wymiesza? i odstawi?.
  • Krewetki obra? ze skorupek, pozostawiaj?c ogonki. U?o?y? w szklanym naczyniu i zala? marynat?. Przykry?, wstawi? do lodówki na 1 godzin?. Nast?pnie nadzia? krewetki na patyczki, ka?d? przebijaj?c dwukrotnie.
  • Przygotowa? ruszt. Na rozgrzanej powierzchni po?o?y? papier do pieczenia, a na nim u?o?y? krewetki. Opieka? z ka?dej strony 4?5 minut. Upieczone krewetki nabior? ró?owego odcienia. Podczas pieczenia polewa? marynat?. Krewetki u?o?y? na pó?misku, usun?? patyczki i podawa?.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 3-4 OSÓB

3.5
Głosowało: 8 osób

Dodaj opinię o Krewetki w miodzie i chili:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5