Krabowe racuszki

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Krabowe racuszki

Skladniki:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka kie?ków fasoli
  • 3 posiekane dymki
  • 400 g mi?sa krabów
  • sól i pokruszony czarny pieprz
  • oliwa do g??bokiego sma?enia
Sos
  • 2 ?y?eczki m?ki kukurydzianej
  • 1 ?y?ka cukru
  • 3 ?y?ki sosu sojowego
  • 1 szklanka wywaru z kurczaka
  • 2 ?y?ki wytrawnego sherry
Sposób przygotowania:
  • W g??bokim naczyniu rozetrze? jajka, kie?ki, dymk? i mi?so krabów, dodaj?c sól i pieprz do smaku.
  • Na mocno rozgrzanej, nasmarowanej t?uszczem patelni, uk?ada? ?y?k? krabowe racuszki. Sma?y? na z?oty kolor z obu stron. Zdj?? z patelni, utrzymywa? w cieple.
  • Sos: zmiesza? na patelni m?k? i cukier, doda? sos sojowy i wywar z kurczaka. Doprowadzi? do wrzenia, a nast?pnie gotowa? 3 minuty na ma?ym ogniu, ci?gle mieszaj?c, a? sos zg?stnieje. Na ko?cu doda? sherry.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

3.4
Głosowało: 5 osób
Opinie o Krabowe racuszki
opinia - klio11 [22.02 14:39]
super!!!! smaczne, polecam
 

Dodaj opinię o Krabowe racuszki:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5