Kurczak w imbirze z warzywami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Kurczak w imbirze z warzywami

Skladniki:
  • 3 t?uste filety z kurczaka
  • 1 ?y?eczka m?ki kukurydzianej
  • 2 ?y?ki wody
  • 6 rozgniecionych z?bków czosnku
  • olej sezamowy
  • 1/4 szklanki pokrojonej wzd?u? na paski czerwonej i zielonej papryki
  • 1/3 szklanki pokrojonych w plasterki grzybów
  • 1/3 szklanki drobno pokrojonych p?dów bambusa
  • 1 pokrojona na cienkie plasterki ?odyga selera naciowego
  • 1/2 szklanki zielonego groszku w str?kach szklanki pokrojonej na uko?ne p?atki marchewki
  • 2 drobno pokrojone dymki
  • 1 ?y?eczka startego ?wie?ego imbiru
  • 2 ?y?ki sosu sojowego
  • 1/3 szklanki wywaru z kurczaka
  • 2 ?y?ki sosu ostrygowego
  • 1 ?y?ka sosu z czarnej fasoli
  • sproszkowane chili do smaku czarne ziarna sezamowe
Sposób przygotowania:
  • Kurczaka pokroi? w kostk?. Zmiesza? i rozrobi? m?k? z wod?, a nast?pnie zala? ni? kurczaka. Odstawi? na czas przygotowywania warzyw.
  • Na ma?ym ogniu, na gor?cym oleju, sma?y? 3 minuty kurczaka. Wyj?? mi?so i odstawi?. Na patelni? wrzuci? papryk?, grzyby, p?dy bambusa, seler, str?ki zielonego groszku i marchewk?. Wymiesza?, doda? 2 ?y?ki wody i dusi? pod przykryciem 3 minuty.
  • Doda? pozosta?e sk?adniki (oprócz ziaren sezamowych), dusi? 3?5 minut, aby wszystkie smaki dok?adnie si? wymiesza?y. Podawa? posypane sezamem.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

2.9
Głosowało: 10 osób
Opinie o Kurczak w imbirze z warzywami
Luksusowy ten przepis... - Baronessa [15.10 13:54]
Luksusowy ten przepis i niechlujnie napisany. Luksusy: ziarna sezamu olej sezamowy p?dy bambusa seler ?odygowy sos ostrygowy sos z czarnej fasoli Niechlujstwo: "sproszkowane chili do smaku czarne ziarna sezamowe" - co to znaczy? "dusi? 3?5 minut" - co to znaczy? Aha, ibiru nie uwazam za luksus, bo mo?na go kupi? w prawie kazdej ilo?ci, pocz?wszy od 4 dag, bo taka jest najmniejsza podzia?ka na wagach w moim superpmarkecie; Natomiast inne drogie skladniki musz? kupi? w ilo?ciach o wiele wi?kszych ni? potrzebuj? w tym przepisie. :( Ma?o przydatny ten przepis, jego warto?? jest w?asciwie tylko inspiruj?ca do bada? i w?asnych wynalazków :)
 
?wietny przepis i napewno nie luksusowy - daarkdemon [14.07 7:43]
przepis bardzo mi si? podoba i w przeciwie?stwie do Baronessy twierdz? ?e nie jest luksusowy...przecie? pozosta?e sk?adniki mo?na wykorzysta? do innych przepisów..dobrze jest po eksperymentowa?...pozdrawiam
 
kurczak w imbirze - basia [27.10 14:29]
chyba zamiast zwykla maka lepiej zagescic sos maka ziemniaczana ,potrawy chinskie sa przezroczyste pozdrawiam
 

Dodaj opinię o Kurczak w imbirze z warzywami:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5