Kaczka w mandarynkach

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Kaczka w mandarynkach

Skladniki:
  • 500 g piersi kaczki
  • szczypta soli
  • 2 ?y?eczki cukru
  • 3 ?y?eczki sosu sojowego
  • 1 ?y?eczka wytrawnego sherry
  • 2 ?y?eczki octu winnego
  • 1 ?y?eczka oleju sezamowego
  • 2 ?y?eczki m?ki kukurydzianej
  • olej do sma?enia
  • 1 zielone chili, bez pestek, posiekane
  • 1 cm ?wie?ego imbiru, drobno posiekany
  • 1 ?y?ka suszonej otartej skórki z mandarynki
  • 2 dymki, drobno posiekane
  • 1/2 ?y?eczki m?ki kukurydzianej
  • 1 ?y?ka wody
Sposób przygotowania:
  • Z kaczki zdj?? skórk? i t?uszcz, pokroi? j? na kawa?ki (2,5 cm). Zmiesza? dok?adnie sól, cukier, sos sojowy, ocet, sherry, olej sezamowy i m?k?. Zala? mi?so marynat?. Marynowa? 30 minut. Mi?so wyj?? i ods?czy?. Marynat? zachowa?.
  • W woku lub na patelni rozgrza? olej do g??bokiego sma?enia. Kaczk? sma?y? na z?oty kolor do momentu, a? t?uszcz zacznie dymi?. Mi?so lekko ods?czy? z t?uszczu.
  • W pozosta?ym oleju sma?y? 3 minuty chili, imbir, skórk? z mandarynki (lub z pomara?czy) i dymk?.
  • W?o?y? do woka mi?so z kaczki i sma?y? 1 minut?, mieszaj?c. Zachowan? marynat? wymiesza? z 1/2 ?y?eczki m?ki i wod?, doda? do kaczki. Sma?y? jeszcze ok. 3 minut, stale mieszaj?c.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3
Głosowało: 5 osób
Opinie o Kaczka w mandarynkach
kaczka w mandarynkach - rouena [26.12 19:14]
po prostu znakomita!!!
 

Dodaj opinię o Kaczka w mandarynkach:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5