Pieczony dorsz z imbirem i dymk?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Pieczony dorsz z imbirem i dymk?

Skladniki:
  • oliwa do skrapiania
  • 500 g filetów z dorsza
  • 1 ?y?ka jasnego sosu sojowego
  • 1 ?y?ka wina ry?owego lub pó?wytrawnego sherry
  • 1 ?y?eczka oleju sezamowego
  • 3 dymki, pokrojone na kawa?ki d?ugo?ci 2 1/2 cm i poci?te wzd?u? w cienkie paseczki; rozdzieli? cz??ci bia?e i zielone
  • 2 1/2 cm ?wie?ego imbiru, drobno posiekanego
  • sól
Sposób przygotowania:
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 190°C. Naczynie do pieczenia wy?o?y? foli? aluminiow? i lekko skropi? oliw?.
  • U?o?y? ryb? w naczyniu do pieczenia (skórk? do do?u), pola? sosem sojowym, olejem i winem, posoli? do smaku. Nast?pnie posypa? posiekanym imbirem i bia?? dymk?.
  • Lu?no zawin?? foli? wokó? ryby, dok?adnie zamykaj?c wszystkie brzegi. Piec 20-25 minut, a? ryba b?dzie mi?kka. Odwin?? foli?, prze?o?y? ryb? na pó?misek i posypa? zielon? dymk?.
Uwagi:
 
Porcja dla 4 osób

3.375
Głosowało: 8 osób
Opinie o Pieczony dorsz z imbirem i dymk?
DORSZ Z IMBIREM I DYMKO - PIOCHU28 [29.04 8:50]
Wyglonda apetycznie
 

Dodaj opinię o Pieczony dorsz z imbirem i dymk?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5