Krewetki, ryba, kurczak i wieprzowina w gor?cym garnku z Shandong

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Krewetki, ryba, kurczak i wieprzowina w gor?cym garnku z Shandong

Skladniki:
  • 125 g oczyszczonych krewetek, bez skorupek
  • 185 g filetów z bia?ej ryby
  • 115 g kurczaka, bez ko?ci
  • 115 g chudej wieprzowiny
  • 170 g li?ci kapusty peki?skiej i szpinaku (zmieszane)
  • 55 g makaronu sojowego
  • 6 suszonych chi?skich grzybów
  • 6?7 szklanek wywaru z kurczaka
  • 1 ?y?eczka soli 55 g kie?ków fasoli
Sposób przygotowania:
  • Przygotowa? naczynia niezb?dne do przyrz?dzenia dania - du?y garnek lub rondel do postawienia na elektrycznej lub gazowej maszynce albo elektryczn? patelni?. (Je?li chcesz przygotowa? prawdziwy ?gor?cy garnek" lub planujesz cz?ste przyrz?dzanie potrawy, kup specjalny garnek na w?gle. Ostatnio mo?na te? kupi? garnki z elektrycznym lub gazowym paleniskiem).
  • Oczy?ci? krewetki, pokroi? je na 3-4 cz??ci (zale?nie od wielko?ci), odci?? g?ówki. Umy?, osuszy? i u?o?y? w salaterce. Ryb?, kurczaka i wieprzowin? pokroi? w cienkie plasterki i odstawi? w oddzielnych miseczkach.
  • Li?cie kapusty i szpinaku porwa? na kawa?ki i u?o?y? w miseczce. Makaron namoczy? w gor?cej wodzie, odcedzi?, pokroi? na kawa?ki (9 cm) i u?o?y? w oddzielnej salaterce. Grzyby namoczy?, ods?czy?, pokroi? na 4 cz??ci i u?o?y? w osobnej miseczce.
  • 6 szklanek wywaru zagotowa?, doda? sól, grzyby i kie?ki fasoli. Mo?na doda? do garnka warzywa i owoce, lub ich nie dodawa? i pozwoli? go?ciom, aby sami wybierali i jedli, mocz?c i podgrzewaj?c w stoj?cym na ogniu naczyniu. Makaron z ewentualnymi dodatkami warzyw i mi?sa, go?cie nak?adaj? sami na talerze. Je?li wywar zbytnio zg?stnieje, mo?na dola? zachowan? cz???.
  • Danie podaje si? z sosem sojowym, czasem z kilkoma plasterkami czerwonej papryki do zamaczania. Dobrze jest od?o?y? nieco warzyw i makaronu, aby zje?? je z wywarem jak zup?, na zako?czenie posi?ku.
Uwagi:
 
Porcja dla 4-6 osób

3.25
Głosowało: 8 osób

Dodaj opinię o Krewetki, ryba, kurczak i wieprzowina w gor?cym garnku z Shandong:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5