Kie?b po chi?sku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Kie?b po chi?sku

Skladniki:
  • 1 ca?y kie?b (oko?o 680 g), wypatroszony i oskrobany, z zachowanym ?bem i ogonem
  • 1/2 ?y?eczki soli
  • 1 ?y?ka oleju ro?linnego
  • 1 ?y?ka jasnego sosu sojowego
  • 1 du?a marchewka, pokrojona w paseczki
  • 4 dymki, pokrojone wzd?u? w cienkie paseczki
  • 1 ?y?ka startego ?wie?ego imbiru
  • 1 ?y?ka oleju sezamowego (wedle uznania)
Do dekoracji
  • ?wie?a kolendra
Sposób przygotowania:
  • Ryb? naci?? wzd?u? cztery razy, po obu stronach. Nast?pnie natrze? sol?, olejem ro?linnym i sosem sojowym. Przykry? i wstawi? do lodówki na 30 minut.
  • Du?y kawa?ek folii obsypa? po?ow? marchewki, dymki i imbiru. Na wierzchu u?o?y? ryb?, posypa? pozosta?ymi warzywami i skropi? sokiem z marynaty. Ryb? lu?no owin?? foli? i prze?o?y? do naczynia do gotowania na parze. Je?li brak takiego naczynia, mo?na ryb? u?o?y? na talerzu, a ten postawi? w brytfannie do pieczenia, wype?nionej do po?owy wod?. Naczynie (talerz) przykry? przykrywk? lub foli?.
  • Gotowa? 20 minut, a? ryba b?dzie gotowa,lecz twarda. W ma?ym rondlu rozgrza? olej. Ryb? u?o?y? na pó?misku, skropi? olejem, udekorowa? kolendra.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 2 OSÓB

2.8
Głosowało: 5 osób
Opinie o Kie?b po chi?sku
lubie kie?by - Marcin Kie?b [16.06 9:17]
bardzo dobre mmmmmm!!!!!!! pyszno?ci
 

Dodaj opinię o Kie?b po chi?sku:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5