Kapusta peki?ska faszerowana ryb? i krabami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Kapusta peki?ska faszerowana ryb? i krabami

Skladniki:
  • 8 du?ych li?ci kapusty peki?skiej
  • 250 g filetów z bia?ej ryby
  • 250 g mi?sa krabów, ?wie?ego lub 2 puszki
  • 3 plasterki ?wie?ego imbiru, drobno posiekane
  • 1 ?y?eczka soli
  • bia?ko z jednego jajka, ubite na mi?kk? pian?
  • 1 ?y?eczka oleju ro?linnego
  • sos sojowy
  • 1/2 czerwonego chili, oczyszczonego z pestek i pokrojonego w kr??ki
Sposób przygotowania:
  • Li?cie kapusty sparzy? we wrz?cej wodzie i dok?adnie osuszy?. Ryb? i odcedzone z zalewy kraby posieka?. W g??bokim naczyniu dok?adnie wymiesza? ryb?, imbir, sól, pian? z bia?ka, olej i kraby.
  • Li?cie kapusty wy?o?y? na stolnic?, na?o?y? farsz i zawin?? jak polskie go??bki. Nast?pnie u?o?y? w lekko nasmarowanym t?uszczem naczyniu do gotowania na parze lub na kratce do pieczenia na parze. Gotowa? 4?8 minut, na ?rednim, a nast?pnie 10 minut na bardzo du?ym ogniu.
  • Podawa? z sosem sojowym zmieszanym z chili.
Uwagi:
 
Porcja dla 4 osób

3.4
Głosowało: 5 osób
Opinie o Kapusta peki?ska faszerowana ryb? i krabami
kapusta faszerowana - kasia [26.03 19:13]
mysle ze bedzie pyszne, sprobuje pobawic sie w weekend
 

Dodaj opinię o Kapusta peki?ska faszerowana ryb? i krabami:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5