Homar sma?ony po chi?sku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Homar sma?ony po chi?sku

Skladniki:
  • 510 g mi?sa homara, ?wie?ego lub mro?onego
  • 1 ma?y z?bek czosnku, drobno posiekany
  • 2 ?y?ki oleju
  • 125 nil wywaru z kurczaka
  • 1 mata czerwona papryka
  • 255 g kie?ków fasoli
  • 255 g kasztanów wodnych
  • 255 g broku?ów
  • 370 g kapusty peki?skiej, poszatkowanej
  • 1/2 ?y?eczki soli
  • 1/4 ?y?eczki pieprzu i roztrzepane jajko
Sposób przygotowania:
  • Homara pokroi? na ma?e kawa?ki (na raz do ust). Je?li mi?so jest zamro?one ? nale?y je wcze?niej rozmrozi?. W g??bokim rondlu, na rozgrzanym oleju, sma?y? 1 minut? homara z czosnkiem. Doda? warzywa i dusi? na ma?ym ogniu, bez przykrycia 5 minut. Doda? sól i pieprz.
  • Jajko ostro?nie wymiesza? z wywarem, a nast?pnie wla? do homara i warzyw. Zwi?kszy? nieco ogie?, ale nie wolno dopu?ci? do zagotowania. Podawa? z ry?em.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

3.7
Głosowało: 10 osób
Opinie o Homar sma?ony po chi?sku
coco - anka2323 [18.09 11:28]
to jest bardzo smaczne
 

Dodaj opinię o Homar sma?ony po chi?sku:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5