Wołowina w sosie z czarnej fasoli

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Wołowina w sosie z czarnej fasoli

Skladniki:
  • 455 g pokrojonej w paski polędwicy wołowej lub rostbefu
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 małe czerwone chili, bez pestek, drobno posiekane
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • czarny pieprz
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 łyżki oleju ro?linnego
  • 1 żółta i 1 czerwona papryka, pokrojone w paski
  • 1 duża cukinia, pokrojona w paski
  • 145 g strąków zielonego groszku, pokrojonych w plasterki
  • 3 łyżki sosu ze smażenia czarnej fasoli
  • 4 drobno pokrojone dynmki
Sposób przygotowania:
  • W głębokim naczyniu wymieszać mięso, czosnek, chili i sos sojowy. W innym naczyniu wymieszać mąkę z 1 lyzka wody, dodać ocet.
  • Mocno rozgrzać olej na woku lub na patelni, smażyć mięso z marynatą 4 minuty, stale mieszając, az mięso się zarumieni.
  • Dodać paprykę i smażyć 2 minuty. Następnie dodać cukinię i pokrojone strąki zielonego groszku, dalej smażyć 2 minuty.
  • Zmniejszyć ogień, dodać mąkę z wodą i sos z fasoli. Smażyć, aż mięso i warzywa będą miękkie, od czasu do czasu zamieszać. Przed podaniem posypać dymką. Można podawać z makaronem (ugotowanym według przepisu na opakowaniu).
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSóB

3
Gosowao: 21 osb
Opinie o Wołowina w sosie z czarnej fasoli
wo?owina - An [18.07 15:31]
Super! /robi? w woku/
 
wo?owina - magdalena [18.05 11:45]
Danie wspania?? - polecam naprawd? i nietrudne do wykonania
 

Dodaj opini o Wołowina w sosie z czarnej fasoli:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5