Wieprzowina s?odko-kwa?na

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Wieprzowina s?odko-kwa?na

Skladniki:
  • 370 g chudej wieprzowiny, pokrojonej w kostk?
  • szczypta soli
  • 1/2 ?y?eczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 2 ?y?ki wytrawnego sherry
  • 1 lekko roztrzepane jajko
  • 4 ?y?ki m?ki kukurydzianej
  • olej ro?linny do sma?enia
Sos
  • 1/2 marchewki pokrojonej w uko?ne plasterki
  • 1 ma?a zielona papryka
  • 4 posiekane dymki
  • 1 ?wie?e chili, bez pestek, drobno posiekane
  • 2 rozgniecione z?bki czosnku
  • 1 ?y?eczka startego ?wie?ego imbiru
  • 3 ?y?ki soku pomidorowego lub 1 ?y?ka pasty pomidorowej
  • 1 ?y?ka sosu sojowego
  • 3 ?y?ki miodu
  • 1 ?y?ka m?ki kukurydzianej
  • 1 ma?a puszka ananasów w kawa?kach, ods?czonych, sok zachowany olej ro?linny do sma?enia.
Sposób przygotowania:
  • Przygotowa? warzywa. Papryk? oczy?ci? z pestek, przekroi? na pól i pokroi? w cienkie paseczki. Mi?so w?o?y? do g??bokiego naczynia, posypa? sol? i pieprzem, skropi? sherry, wymiesza? i odstawi? do zamarynowania na 30 minut.
  • Mi?so obtoczy? w m?ce, jajku i ponownie w m?ce, sma?y? na jasnobr?zowy kolor na mocno rozgrzanym t?uszczu, w woku lub na patelni o grubym dnie. Ods?czy? t?uszcz na papierowym r?czniku i odstawi?.
  • Podgrza? pozosta?y olej, doda? dymk?, papryk?, chili, imbir i czosnek, sma?y? 2 minuty. Zmiesza? dok?adnie sok pomidorowy, sos sojowy, miód, sok z ananasów i m?k?. Nast?pnie doda? do sma?onych warzyw, mieszaj?c, a? zg?stnieje. Je?li warzywa s? za g?ste, mo?na dola? nieco wody. Nast?pnie doda? mi?so i kawa?ki ananasa, przesma?y? przez chwil?. Podawa? na gor?co.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3.2758620689655
Głosowało: 29 osób
Opinie o Wieprzowina s?odko-kwa?na
wieprzowina - wanda [31.01 18:39]
bardzo smaczne
 
wieprzowina - Grazia [23.11 14:53]
dobra.Aczkolwiek ja dodaje seler,pieczarki,bez ananasa.
 
Wieprzowina s?odko-kwa?na - Marta [21.03 10:10]
Narazie przeczyta?am jak i z czego wykona? t? potraw?, ale jadam ci?szczyzn? i musz? przyzna?, ?e jest smaczna:)
 
wieprzowna s?odko-kwa?na - riri [23.08 18:01]
rewelacja, ale ja nie dodaj? imbiru i te? jest super!
 
WIEPRZOWINA - EWA [16.09 18:07]
SAMA ZROBILAM CALA RODZINKA ZADOWOLONA SUPER SMACZNE POLECAM LEPSZE NIZ Z CHINSKIEJ RESTAURACJI !!!!
 
wieprzowina - sziwadze [13.05 13:55]
zamiast warzyw wg przepisu doda?em mro?onki "chi?skiej" te? dobre
 
kuchnia chi?ska - Wojtek [22.05 12:04]
A gdzie si? podzia? imbir? Konieczny w tym daniu
 

Dodaj opinię o Wieprzowina s?odko-kwa?na:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5