Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem

Skladniki:
  • 2 x 255 g chi?skiego makaronu jajecznego (2 opakowania)
  • 255 g ?wie?o mielonej wieprzowiny
  • 1 ?y?ka sosu sojowego
  • 1 ?y?ka wytrawnego sherry
  • 1 ?y?eczka m?ki kukurydzianej
  • 2 ?y?ki oleju ro?linnego 2 drobno posiekane dymki oraz dodatkowe
do dekoracji
  • 1 ?y?eczka drobno startego ?wie?ego imbiru
  • 1 drobno posiekana marchewka
  • 3 ?y?ki sosu z czarnej fasoli
  • 145 ml wywaru z kurczaka
Sposb przygotowania:
  • Makaron ugotowa? zgodnie z przepisem, odcedzi?. W g??bokim naczyniu wymiesza? mi?so, sos sojowy, sherry i m?k?.
  • W woku lub na du?ej patelni o grubym dnie, na gor?cym oleju, sma?y? 30 sekund dymk? i imbir. Nast?pnie doda? mi?so i marchewk?, sma?y? 5-10 minut, a? mi?so si? zarumieni. Wymiesza? z sosem z czarnej fasoli.
  • Dola? wywar i zagotowa?. Nast?pnie doda? makaron i gotowa? bez przykrycia 3?5 minut, a? wywar nieco odparuje, a makaron si? podgrzeje. Udekorowa? dymk?.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSB

2.4545454545455
Gosowao: 11 osb
Opinie o Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem
ok - lolo [22.07 10:12]
super smaczek
 

Dodaj opini o Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5