Skwiercząca wołowina

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Skwiercząca wołowina

Skladniki:
  • 455 g stekw wo?owych, dok?adnie wytrybowanych i pokrojonych w cienkie paseczki
  • 2 ?y?ki sosu sojowego
  • 2 ?y?ki wina ry?owego lub sherry 1 1/2 ?y?ki m?ki kukurydzianej
  • 1 ?y?eczka cukru
  • 3 ?y?ki oleju z orzeszkw ziemnych
  • 145 g broku?w, pokrojonych na ma?e kawa?ki
  • 1 du?a czerwona papryka, oczyszczona z pestek i pokrojona w cienkie paseczki
  • 2 zmia?d?one z?bki czosnku
  • 3 ?y?ki sosu ostrygowego
  • 200 g kie?kw fasoli
  • sl i pieprz
Sposb przygotowania:
  • W szklanym lub porcelanowym naczyniu dok?adnie wymiesza? wo?owin?, sos sojowy, wino lub sherry, m?k? i cukier.
  • W woku lub na du?ej, ci??kiej patelni podgrza? 1 ?y?k? oleju. Na rozgrzany t?uszcz wrzuci? 1/5 przygotowanej wo?owiny i 2?3 minuty obsma?a? na br?zowy kolor. Prze?o?y? do osobnego naczynia, kolejno obsma?y? pozosta?e mi?so, dodaj?c olej je?li to konieczne.
  • Podgrza? w woku pozosta?y t?uszcz, doda? broku?y i 6 ?y?ek wody. Sma?y? 5 minut, nast?pnie doda? papryk? i czosnek, i dalej sma?y? 2-3 minuty, a? broku?y zmi?kn?, ale nie b?d? si? rozpada?.
  • Wo?owin? pola? sosem ostrygowym i wrzuci? do warzyw sma??cych si? w woku. Doda? kie?ki fasoli. Sma?y? na du?ym ogniu 2 minuty, a? wo?owina b?dzie gor?ca, a kie?ki mi?kkie. Posypa? sol? i pieprzem.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSB

3.2631578947368
Gosowao: 19 osb
Opinie o Skwiercząca wołowina
db - pbalcer [11.12 16:21]
Danie wysz?o ca?kiem zjadliwe ale bez rewelecji. Nie jestem do ko?ca przekonany co do s?uszno?ci polewania wo?owiny sosem ostrygowym :-), brakuje mi tutaj tego specyficznego orientalnego smaku :-), dodatkowo warto posypa? wszystko sezamem i po posi?ku wypi? zielon? herbat?.
 
poznajemy owoce morza - wincenty [24.02 8:33]
zostawcie te zwierzeta w spokoju-ochrona srodowiska
 
rozkmina - oloues [29.10 21:41]
moim zdaniem to najzaje....sza potrawa kuchni chi?skiej-wielkie dzi?ki za wstawienie tego przepisu, odmieni? on ca?e moje ?ycie sprawjaj?c i? zrozumia?em a mo?e sat?em si? nieistenieniem
 
wo?owina - stasia [03.09 10:40]
przepis fajny,juz jad?m i bardzo mi smakowa?o a co dotego to przygotowanie zajmuje ma?o czsu .Ja przyprawiam bardzo ostro-polecam
 
:) - Caprice^ [28.01 11:34]
Dobre ale bez rewelacji, zrobi?am z makaronem zamiast ry?u. A sos ostrygowy jest po prostu boski :)
 

Dodaj opini o Skwiercząca wołowina:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5