Pieczona wieprzowina

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Pieczona wieprzowina

Skladniki:
  • 500 g wieprzowiny bez ko?ci
  • 1 ?y?ka cukru
  • 1 ?y?ka jasnego sosu sojowego
  • 1 1/2 ?y?eczki sosu z czarnej fasoli
  • 2 ?y?eczki soli
  • 2 1/2 ?y?ki wytrawnego sherry
  • 2 rozgniecione z?bki czosnku
  • 1 ?y?eczka przyprawy chi?skiej 5 smaków
  • 1 ?y?eczka czerwonego barwnika do ?ywno?ci
  • 1 ?y?ka miodu
  • 1 ?y?ka oleju sezamowego
Sposób przygotowania:
  • Wieprzowin? pokroi? w cienkie plasterki. W g??bokim rondlu dok?adnie zmiesza? cukier, sos sojowy, sos z czarnej fasoli, sól, sherry, czosnek, przypraw? chi?sk? i barwnik do ?ywno?ci. Doda? mi?so, wymiesza?, odstawi? na 3 godziny, a najlepiej na ca?? noc. Od czasu do czasu zamiesza?.
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 200°C. Mi?so prze?o?y? do naczynia do pieczenia i piec 15 minut z odrobin? oleju. W trakcie pieczenia zala? mi?so mieszank? miodu i oleju sezamowego, piec kolejne 15 minut. Odstawi? do wystygni?cia. Pokroi? w w?skie paski. Podawa? na zimno lub na gor?co.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

3.375
Głosowało: 16 osób
Opinie o Pieczona wieprzowina
KUPA - MANIEK [20.10 12:06]
Lubie j? je?? bo jest czarna.
 

Dodaj opinię o Pieczona wieprzowina:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5