Piecze? wieprzowa w pi?ciu smakach

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Piecze? wieprzowa w pi?ciu smakach

Skladniki:
  • 2 ?y?ki oleju s?onecznikowego lub z orzeszków ziemnych
  • 2 ma?e z?bki czosnku, rozgniecione
  • 2 ?y?ki przyprawy chi?skiej 5 smaków
  • 3 ?y?ki sosu sojowego
  • 6 ?y?ek wytrawnego lub pó?wytrawnego sherry
  • 2 drobno posiekane dymki
  • pokrojona w paseczki skórka z 1 pomara?czy
  • sok z 2 du?ych pomara?czy
  • sól i czarny pieprz
  • 750 g wieprzowiny bez ko?ci
  • 15 g mas?a
Do dekoracji
  • ?wie?y szczypiorek
Sposób przygotowania:
  • Marynata: w ma?ym rondlu zmiesza? olej, czosnek, przypraw? chi?sk?, sos sojowy, sherry, dymk?, skórk? i sok z pomara?czy. Posypa? pieprzem.
  • Mi?so u?o?y? w szklanym lub porcelanowym naczyniu, zala? marynat?. Mo?na te? w?o?y? mi?so do foliowej torebki do pieczenia, zala? marynat?, zawi?za? dok?adnie i miesza?, wstrz?saj?c torebk?. Wstawi? do lodówki na 2 do 24 godzin. Co jaki? czas mi?so wymiesza? lub wstrz?sn?? torebk?.
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 190°C. Delikatnie prze?o?y? mi?so na blach? do pieczenia, przykry? lu?no foli? aluminiow? i piec 30 minut. Nast?pnie zdj?? foli?, przewróci? mi?so i dalej piec 15 minut. Wy??czy? piekarnik, mi?so pozostawi? w piekarniku, pod przykryciem, na 10 minut. W torebce nale?y piec mi?so 45 minut, a nast?pnie pozostawi? w wy??czonym piekarniku na 10 minut, nie wyjmuj?c z torebki.
  • Mi?so pokroi? w plastry. Sos z pieczenia przela? do ma?ego rondla, doda? sok z pomara?czy i delikatnie podgrza?. Doda? mas?o i dalej podgrzewa?. Mi?so poda? na pó?misku, polan? sosem i posypane szczypiorkiem.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3.2222222222222
Głosowało: 18 osób
Opinie o Piecze? wieprzowa w pi?ciu smakach
re - smakosz [21.11 8:51]
warto spróbowa? polecam
 
pieczen pieciu smaków - julietta [12.01 14:47]
b?d? j? przygotowywa? dla znajomych,ale juz wiem ,?e b?dzie smaczna.
 
pieczen wieprzowa - krystynka [19.03 15:32]
cale danie jest kwasne za duzo octu ka?ecie dodac a pendy bambusa ciezko dostac musze importowac z
 
Nawet nawet - Alicja20 [19.04 18:06]
W sumie dobre tylko cois w tym mi nie smakowa?o ale tak pozatym dobre.Moze byc.
 

Dodaj opinię o Piecze? wieprzowa w pi?ciu smakach:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5