Karmelizowany schab wieprzowy z sa?at?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Karmelizowany schab wieprzowy z sa?at?

Skladniki:
  • 2 x 200?250 g schabu wieprzowego bez ko?ci i t?uszczu
  • 2 cebule, pokrojone na ?wiartki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paseczki
  • 1 g?ówka sa?aty mas?owej
Marynata
  • 1 ?y?ka br?zowego cukru
  • 2 ?y?eczki ?wie?o startego imbiru
  • 1 ?y?eczka przyprawy chi?skiej 5 smaków
  • 1 ?y?ka sosu sojowego o niskiej zawarto?ci soli
  • 1 ?y?ka wina ry?owego lub sherry
  • 1 ?y?ka sosu ostrygowego
  • 1 ?y?eczka oleju sezamowego
  • 1 laska cynamonu
Sos sezamowy z zio?ami
  • 1 ?y?ka porwanych listków ?wie?ej bazylii
  • 1 ?y?ka posiekanej ?wie?ej kolendry
  • 2 ?y?ki bia?ego octu winnego lub ry?owego
  • 1 ?y?eczka sosu sojowego o niskiej zawarto?ci soli
  • 1/2 ?y?eczki oleju sezamowego
Sposób przygotowania:
  • Marynata: cukier, imbir, przyprawa chi?ska, sos sojowy, wino, sos ostrygowy i olej sezamowy dok?adnie wymiesza? w g??bokim naczyniu. Doda? lask? cynamonu. Odstawi?.
  • Mi?so u?o?y? w szklanym lub porcelanowym naczyniu, zala? marynat? i wymiesza?. Wstawi? do lodówki na 2 godziny lub na ca?? noc. Podgrza? piekarnik do temperatury 220°C.
  • Mi?so ods?czy?, marynat? zachowa?. Nast?pnie mi?so u?o?y? w naczyniu do pieczenia. Piec bez przykrycia 25?30 minut, polewaj?c od czasu do czasu marynat?. Nast?pnie przykry? lu?no foli? aluminiow? i pozostawi? w wy??czonym piekarniku na 10 minut. W oddzielnym naczyniu do pieczenia u?o?y? cebul? i czerwon? papryk?. Piec 5 minut, a? warzywa zmi?kn?.
  • Wszystkie sk?adniki sosu do polania w?o?y? do g??bokiego s?oika, zamkn?? i potrz?saj?c, dok?adnie wymiesza?.
  • Pó?misek wy?o?y? li??mi sa?aty, u?o?y? na nich mi?so, obok cebul? i papryk?, skropi? sosem. Podawa? z makaronem lub ry?em.
Uwagi:
 
Porcja dla 4 osób

3.7692307692308
Głosowało: 13 osób
Opinie o Karmelizowany schab wieprzowy z sa?at?
Super schab - kasza [09.04 15:46]
w?e?am ty pszepis z tej strony .bardzo mi smakowa?o
 
karmelizowany schab - aga [06.07 9:02]
jest wspania?y i niezbyt pracoch?onny.
 

Dodaj opinię o Karmelizowany schab wieprzowy z sa?at?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5