 |
polecane |
 |
|
 |
 |
 |
|
Duszona wołowina z Hongkongu | |
Skladniki:- 2 1/2 cm ?wieżego imbiru
- 225 g marchewki
- 500 g wołowiny bez ko?ci
- 4 pomidory
- 2 łyżki oleju ro?linnego
- 1 cebula, pokrojona na plasterki
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki przyprawy chi?skiej 5 smaków
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka wytrawnego sherry
- 2 łyżki wody
- sól
| | Sposób przygotowania:- Imbir i marchewkę pokroi? wzdłuż w paseczki (długo?ci 5 cm). Wołowinę pokroi? w cienkie plastry, a następnie w drobne paski. Pomidory pokroi? w wąskie cząstki.
- W woku lub na patelni dobrze rozgrza? olej (3 minuty). Doda? cebulę, imbir, pomidory i marchew, smaży? 3 minuty. Następnie doda? cukier, przyprawę chi?ską, sos sojowy, sherry, wodę i sól do smaku. Mieszając, smaży? 8 minut.
|
|
 | Opinie o Duszona wołowina z Hongkongu |
 | Smacznie wygl?da - Adam [29.11 14:20] ta wo?owinka. Poprosz? moj? ?on? mo?e mi j? zrobi :) |  | bardzo smacznie wygl?da - Mariusz [22.12 12:27] bardzo smacznie wygl?da i pewnie taka jest |  | Wo?owina z Hongkongu - Magda [06.03 19:38] W opisie nie ma s?owa o tym, czy wo?owina te? ma by? usma?ona. Wiadomo tylko, ?e trzeba j? pokroi? w drobne paski, potem podgrza? olej i co kolejno wrzuca? na patelni?, ale o wo?owinie nie ma tam wzmianki .... |  | Mieso surowe - Alicja [25.04 11:39] czy smazymy mieso, czy dodajemy surowe, czy jemy tylko warzywa a na mieso patrzymy |  | Duszona wo?owina z Hongkongu - sebus [14.03 9:34] A co z ta wo?owina? mamy ja dusi? oddzielnie ? czy jak bo wolowine to sie powinno dluzej ducic bo inaczej bedzie twarda! |  | Duszona Wolowina z Hongkongu - monika :) [12.05 2:33] Bardzo czesto przyrzadzam potrawy z Kuchni Chinskiej, Tajskiej lub innych orientalnych i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wolowiny nie trzeba koniecznie dlugo dusic. Wiekszosc azjatyckich potraw (z wolowina lub innym miesem)smazy sie przez kilka minut na bardzo rozgrzanym oleju. I mieso wcale nie jest twarde ! "Duszonej Wolowiny z Hongkongu " jeszcze nie przyrzadzalam, ale na pewno sprobuje, bo wyglada smakowicie :))))))))))))) |  | Duszona wo?owina z Hongkongu - Zdolny [21.11 8:44] Super przepis, mo?e tylko lekka przesada z tym duszeniem 8 min, wystarczy 3 min :) |  | wolowina - danuta [10.02 17:39] w tym przepisie nie wiadomo co zrobic z wolowina |  | duszona wolowina z honkongu - jerry [29.05 8:06] A kiedy dodajemy wolowine |  | tia... - Snake30 [19.09 13:19] Super przepis - a co zrobi? z pokrojon? wolowin???????? do innego przepisu si? przyda? ;-) |
| |
|
 |
 |
 |
|