Duszona wo?owina z Hongkongu

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Duszona wo?owina z Hongkongu

Skladniki:
  • 2 1/2 cm ?wie?ego imbiru
  • 225 g marchewki
  • 500 g wo?owiny bez ko?ci
  • 4 pomidory
  • 2 ?y?ki oleju ro?linnego
  • 1 cebula, pokrojona na plasterki
  • 2 ?y?ki br?zowego cukru
  • 1/2 ?y?eczki przyprawy chi?skiej 5 smaków
  • 2 ?y?ki sosu sojowego
  • 1 ?y?ka wytrawnego sherry
  • 2 ?y?ki wody
  • sól
Sposób przygotowania:
  • Imbir i marchewk? pokroi? wzd?u? w paseczki (d?ugo?ci 5 cm). Wo?owin? pokroi? w cienkie plastry, a nast?pnie w drobne paski. Pomidory pokroi? w w?skie cz?stki.
  • W woku lub na patelni dobrze rozgrza? olej (3 minuty). Doda? cebul?, imbir, pomidory i marchew, sma?y? 3 minuty. Nast?pnie doda? cukier, przypraw? chi?sk?, sos sojowy, sherry, wod? i sól do smaku. Mieszaj?c, sma?y? 8 minut.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

3.7142857142857
Głosowało: 28 osób
Opinie o Duszona wo?owina z Hongkongu
Smacznie wygl?da - Adam [29.11 14:20]
ta wo?owinka. Poprosz? moj? ?on? mo?e mi j? zrobi :)
 
bardzo smacznie wygl?da - Mariusz [22.12 12:27]
bardzo smacznie wygl?da i pewnie taka jest
 
Wo?owina z Hongkongu - Magda [06.03 19:38]
W opisie nie ma s?owa o tym, czy wo?owina te? ma by? usma?ona. Wiadomo tylko, ?e trzeba j? pokroi? w drobne paski, potem podgrza? olej i co kolejno wrzuca? na patelni?, ale o wo?owinie nie ma tam wzmianki ....
 
Mieso surowe - Alicja [25.04 11:39]
czy smazymy mieso, czy dodajemy surowe, czy jemy tylko warzywa a na mieso patrzymy
 
Duszona wo?owina z Hongkongu - sebus [14.03 9:34]
A co z ta wo?owina? mamy ja dusi? oddzielnie ? czy jak bo wolowine to sie powinno dluzej ducic bo inaczej bedzie twarda!
 
Duszona Wolowina z Hongkongu - monika :) [12.05 2:33]
Bardzo czesto przyrzadzam potrawy z Kuchni Chinskiej, Tajskiej lub innych orientalnych i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wolowiny nie trzeba koniecznie dlugo dusic. Wiekszosc azjatyckich potraw (z wolowina lub innym miesem)smazy sie przez kilka minut na bardzo rozgrzanym oleju. I mieso wcale nie jest twarde ! "Duszonej Wolowiny z Hongkongu " jeszcze nie przyrzadzalam, ale na pewno sprobuje, bo wyglada smakowicie :)))))))))))))
 
Duszona wo?owina z Hongkongu - Zdolny [21.11 8:44]
Super przepis, mo?e tylko lekka przesada z tym duszeniem 8 min, wystarczy 3 min :)
 
wolowina - danuta [10.02 17:39]
w tym przepisie nie wiadomo co zrobic z wolowina
 
duszona wolowina z honkongu - jerry [29.05 8:06]
A kiedy dodajemy wolowine
 
tia... - Snake30 [19.09 13:19]
Super przepis - a co zrobi? z pokrojon? wolowin???????? do innego przepisu si? przyda? ;-)
 

Dodaj opinię o Duszona wo?owina z Hongkongu:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5